Negen medailles voor turnsters SHJ Drunen

Zaterdag 6 april turnden enkele turnsters uit de categorieën D1, D3 en divisie 4 en 6 hun tweede kwalificatiewedstrijd. Zondag 7 april werden de regionale toestelfinales N3, N4 en divisie 3 geturnd. Daarnaast werd op zaterdag 13 april al de eerste regiofinale voor divisie 4, 5 en 6 geturnd.

Op zaterdag 6 april werd de tweede kwalificatiewedstrijd voor D1, D3 en divisie 4 en 6 geturnd in Terneuzen. Fien Schoehuijs en Guusje de Bonth (instap D3) turnden beide een goede wedstrijd. Fien Schoehuijs mocht de gouden medaille in ontvangst nemen en had de beste score op het onderdeel brug. Ze behaalde het tweede punt op de toestellen sprong en vloer en het derde punt op het toestel balk. Guusje de Bonth eindigde net naast het podium op plaats 4. Zij noteerde het derde punt op het toestel vloer.

Jeugd 1 D3 turnster Shaniqua Boakye mocht opnieuw het hoogste podium betreden. Zij had de beste score op de onderdelen sprong en balk, de tweede score op het toestel brug en daarnaast de derde score op het toestel vloer.

Michelle van Litsenburg (junior divisie 6) had niet helemaal haar dag, maar eindigde knap op plaats 5. Zij wist de beste score op het onderdeel brug te behalen. Eline Smits (senior divisie 6) mocht opnieuw plaats nemen op het podium en kreeg de zilveren medaille omgehangen. Zij had de beste score op het toestel vloer, ze behaalde de tweede score op het toestel brug en had de derde score op de toestellen sprong en balk. Fien Schoehuijs, Guusje de Bonth, Shaniqua Boakye, Michelle van Litsenburg en Eline Smits hebben zich allen weten de plaatsen voor de regiofinales op zaterdag 13 april of zaterdag 11 mei.

In de categorie pupil 1 D1 turnden Simone van Orsouw en Vala Verhoef hun tweede kwalificatiewedstrijd. Simone van Orsouw eindigde op plaats 16, direct gevolgd door Vala Verhoef op plaats 17. Anouk Verbruggen (pupil 2 D1) eindigde op plaats 15. In de categorie junior divisie 4 eindigde Melissa Hoedemakers op plaats 5. Kim van Vugt eindigde op plaats 10 in deze categorie. Manon Barnhoorn  (senior divisie 4) eindigde op plaats 8 en behaalde tevens de beste score op het onderdeel vloer. Melissa Hoedemakers heeft zich weten te plaatsen voor de regiofinale op zaterdag 13 april in Breda.

Op zaterdag 13 april werd de regiofinale voor divisie 4, 5 en 6 geturnd in Breda.
Esmee van Mook (jeugd divisie 5) behaalde plaats 10 en wist zich met deze prestatie te plaatsen voor de districtsfinale. Melissa Hoedemakers (junior divisie 4) had niet geheel haar dag en eindigde op plaats 13. Zij is reserve voor de districtsfinale. Esther de Boer (junior divisie 5) eindigde op plaats 5 en heeft zich eveneens geplaatst voor de districtsfinale.
Anke Lemke en Jamie Klerks turnden hun regiofinale in de categorie senior divisie 5. Anke Lemke maakte een kostbare fout op de brug, waardoor zij op plaats 19 eindigde. Jamie Klerks turnde een goede wedstrijd en eindigde op plaats 6. Zij heeft zich weten te plaatsen voor de districtsfinale. Eline Smits (senior divisie 6) turnde wederom een goede wedstrijd en mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen. Zij hoort bij de beste drie turnsters van de regio in dit niveau!

Op zondag 7 april turnden de turnsters uit de categorieën N3, N4 en divisie 3 hun regionale toestelfinales. De turnsters van SHJ Drunen hadden binnen deze categorieën 20 toestelfinales weten te behalen! Er gingen vijf medailles mee naar Drunen. Demi Tinus (instap N3) werd toestelkampioen op het toestel rek. Zij mocht zeer verdienstelijk de gouden medaille in ontvangst nemen. Addelieke de Jong (jeugd N4) had zich voor drie toestellen geplaatst en wist twee medailles mee naar huis te nemen. Zij won het goud op het toestel balk en het brons op het toestel brug.
Lindsey Verhoeven (senior divisie 3) had de dag ervoor een medaille weten te behalen op de halve finale van het Nederlands Kampioenschap. Hier voegde zij bij de regionale toestelfinales nog twee medailles aan toe. Zij werd toestelkampioen op de toestellen balk en vloer!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Reacties

gallery
41495
Negen medailles voor turnsters SHJ Drunen
Zaterdag 6 april turnden enkele turnsters uit de categorieën D1, D3 en divisie 4 en
https://heusden.nieuws.nl/sport/20190415/negen-medailles-voor-turnsters-shj-drunen-2/
2019-04-15T12:58:49+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/159/2019/04/15120956/20190406_204238.jpg
Sport