Spanning neemt toe voor Heusdense clubs in derde klasse C

Foto: Heusden Nieuws

De voetbalverenigingen in de gemeente Heusden die uitkomen in de derde klasse C hebben zorgen: zullen we ook volgend seizoen in die klasse uitkomen?  De spanning neemt met de week toe.

RKDVC, dat op een nacompetitieplaats staat, deed heel aardige zaken met een remise bij kampioenskandidaat BVV: 1-1. “Er had zelfs wat meer ingezeten”, vond pr-man Martien Elshout. Zo raakten de Drunen nog de lat. Roy Lamers zette de gasten met een lekkere pegel op een voorsprong na wat rommelig uitverdedigen; op identieke wijze kam BVV op gelijke hoogte.

Haarsteeg leek bij FC Engelen op de goede weg om wat afstand te nemen van het gewoel in de onderste regionen. Lange tijd leidden de gasten door een treffer van Rick van de Griendt. Maar in de laatste tien minuten ging het alsnog mis voor Haarsteeg. “Na de gelijkmaker was het over met onze lef”, zag trainer Henry van der Linden. “Daar hebben we de tol voor betaald.”

Vlijmense Boys, dat op een nacompetitieplaats staat, leek door een doelpunt van Bjorn van Bijnen drie punten bij Zwaluw VFC op te halen. Maar in de slotfase werd het alsnog gelijk: 3-3. Het spelen van Van Bijnen was al opvallend. “Hij had ’s morgens om tien uur al een selectiewedstrijd gespeeld bij Willem II”, zegt assistent-trainer Hans Paijman, die wel kon leven met de remise. “Voor de rust waren we te slap, na rust waren we een stuk agressiever.”

Nieuwkuijk moet ook met een schuin oog naar beneden kijken. Dat was niet nodig geweest als Kuijk de strafschoppen die het dit seizoen kreeg allemaal had benut. Maar de mannen van trainer Patrick Berkelmans hebben er een gewoonte van gemaakt om die buitenkansjes te verkwanselen. Dat deed ook John van Dommelen in de thuiswedstrijd tegen BMC. Daardoor bleef Kuijk op 1-1 steken.

In de vierde klasse D pakte HHC’09 bij Jong Brabant zijn tweede zege op rij: 1-2. Net als vorige week tegen Nevelo tekenden de broers Sinan en Deniz Alkan voor de doelpunten. Vooral de treffer van Sinan was er eentje om in te lijsten, vond trainer Senad Hadzic. “Hij ramde de bal zó hard in de kruising dat-ie in de winkelhaak bleef hangen.”  Jong Brabant had technisch meer in huis. “Maar wij hebben er als vanouds weer een ontembare werklust tegenover gezet.”

Wat WSJ in de vierde klasse D uitspookt, dat weet niemand. Met voetballen heeft het weinig te maken. De Tilburgers lijden de ene grote nederlaag na de andere. Zondagmiddag was het de beurt aan SC Elshout om de rode lantaarndrager een pak slaag te verkopen: 0-8. Bij rust zag het er nog niet naar uit dat het walk-over zou worden: 0-1. Vanaf de 55e minuut kon het telraam tevoorschijn worden gehaald.

In de vijfde klasse C kon FC Drunen de goede wedstrijd van vorige week – een overwinning op EDN’56 – bij Irene geen vervolg geven: 4-0. “We wisten dat ze snelle aanvallers hadden en dat Irene dus de bal zo veel mogelijk achter onze laatste linie wilde leggen”, zegt trainer Ali Albayrak. “Daar moet je wel op anticiperen. Dat hebben we niet gedaan.”

Irene – FC Drunen 4-0 (2-0). FC Drunen presteerde de laatste weken aardig, met als hoogtepunt de 5-3 zege op EDN’56. Maar gistermiddag vervielen de Drunenaren toch weer in de oude fout. “We wisten dat Irene vanwege zijn snelle spitsen de bal zo veel mogelijk achter onze verdediging wilde leggen. Ondanks dat zijn we er toch drie keer ingetuind”, treurde trainer Ali Albayrak.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Reacties

article
41492
Spanning neemt toe voor Heusdense clubs in derde klasse C
De voetbalverenigingen in de gemeente Heusden die uitkomen in de derde klasse C hebben zorgen:
https://heusden.nieuws.nl/sport/20190415/spanning-neemt-toe-voor-heusdense-clubs-in-derde-klasse-c/
2019-04-15T11:04:10+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/159/2019/04/15110350/IMG_2523.jpg
Sport