Nieuwkuijk en HHC’09 doen goede zaken

Door de overwinning van 2-5 op SCG ’18 heeft Nieuwkuijk zich zo goed als veilig gespeeld. Ook HHC ’09 deed goede zaken in strijd om de 3e periode.

In de derde klasse C verraste RKDVC koploper ODC in het hol van de leeuw. Het enige doelpunt werd gescoord door Rick van Woerkom. Verdedigend stonden de Drunenaren als een huis. Vlijmense Boys kwam twee keer in actie. Zaterdag verloren de rood-zwarten het zespuntenduel tegen VCB, waardoor de Boys op de laatste plaats belanden. Daar kwamen de mannen van trainer Hans Richters maandag niet meer van af, al werd tegen kampioenskandidaat BVV knap een 0-2 achterstand weggewerkt door treffers van Youri Ruijken en Nick Pijnenburg: 2-2.

Nieuwkuijk deed goede zaken om uit de onderste regionen weg te raken met een zege bij SCG 18: 2-5. Al snel werd het door treffers van Niels Kok en Brent de Wijs 0-2. Net zo snel kwam de thuisclub na rust langszij. Toen Brent de Wijs nog een keer scoorde, was het verzet gebroken. Haarsteeg is na de afgetekende 0-4 nederlaag tegen SVSSS afgezakt naar een nacompetitieplaats. Een geflatteerde nederlaag, vond trainer Henry van der Linden. “SVSSS benutte de kansen wel, wij deden dat niet.” Zelfs een strafschop ging de mist in.

In de vierde klasse D doet HHC’09 nog altijd mee om de derde periode. Op zaterdag wonnen de mannen van trainer Senad Hadzic met 2-4 bij Viola, nadat een 2-0 achterstand was weggewerkt. Op maandag werd Audacia geklopt: 3-2. In de laatste minuut schoot Sinan Alkan zijn ploeg vanaf de strafschopstip naar de zege. “We hebben een stelletje mooiweervoetballers”, vindt de trainer, “maar dan in de positieve zin van het woord. Negen keer gewonnen, negen keer scheen de zon.”

SC Elshout ging zaterdag thuis onderuit tegen GSBW (1-3), nadat voor de rust nog de leiding was genomen. Twee dagen later namen de blauw-witten revanche bij Oisterwijk. Na een 3-1 achterstand scoorde Thom van Delft in een recordtijd een hattrick. Uiteindelijk werd het 3-6.

In de vijfde klasse C moest FC Drunen twee keer aan de bak. Op paaszaterdag gingen de Drunenaren kansloos onderuit bij EDN’56: 4-0. Twee dagen later ging het een stuk beter in de thuiswedstrijd tegen SVSOS, althans in de tweede helft. Toen konden Steven Lisay en Eren Mert een bij de rust al 0-4 opgelopen achterstand nog enigszins draaglijk maken.