Jarige Van Gerwen vanavond tegen Wade in Premier League

Foto: Ad Kraamer/HTR

Het circus van de Premier League Darts is deze week afgereisd naar Birmingham voor de dertiende speelronde van de competitie. In Birmingham staan er twee topwedstrijden op het programma.

Michael van Gerwen die vandaag zijn 30e verjaardag viert wacht een lastige ontmoeting met James Wade, die eerder in de competitie van de Vlijmenaar wist te winnen. De Engelsman is met drie titels in 2019 na ‘Mighty Mike’ de meest succesvolste speler dit seizoen. Voor Wade geldt hetzelfde als voor Price. Een goed resultaat tegen Van Gerwen houdt de linkshandige in de top-4 van de Premier League Darts.

Rob Cross raakte de koppositie in de competitie kwijt aan Michael van Gerwen na de 8-2 nederlaag tegen de Nederlander in Cardiff. ‘Voltage’ staat echter nog wel tweede in de competitie en treft Gerwyn Price in ‘The Magic City’. Bij winst kan Cross deelname aan de play-offs eigenlijk niet meer ontgaan. Price zit daarentegen nog volop in de strijd om een plek bij de laatste vier.

Mensur Suljovic en Michael Smith openen de dertiende speelronde van de Premier League. Later op de avond staan ook Daryl Gurney en Peter Wright tegenover elkaar.

Dertiende speelronde Arena Birmingham
Mensur Suljovic v Michael Smith
Rob Cross v Gerwyn Price
Daryl Gurney v Peter Wright
James Wade v Michael van Gerwen

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen