Van Gerwen gemiddelde boven de honderd in competitiefase Premier League

Foto: WGF

Michael van Gerwen heeft als enige speler tijdens de competitiefase van de Premier League Darts een gemiddelde van boven de honderd gegooid.

De Vlijmenaar gooide in zijn zestien groepswedstrijden gemiddeld 101.77 punten per beurt. Het leverde Van Gerwen 107 gewonnen legs en 67 verloren legs op, waardoor zijn legsaldo op +40 is geëindigd. Tevens heeft de nummer één van de wereld met 49.1 procent het beste finishpercentage van alle deelnemers in de Premier League Darts.

In de andere statistieken doet Van Gerwen het minder. Sterker nog, in twee nevenstatistieken is de drievoudig wereldkampioen als laatste geëindigd.. De hoogste finish van ‘Mighty Mike’ in de Premier League Darts is met 132 het laagste van allemaal. Gerwyn Price, Michael Smith en Raymond van Barneveld wisten alle drie een 170 finish te gooien. Peter Wright (160), James Wade (161) en Rob Cross (164) noteerden een finish van 160 of meer.

Van Gerwen heeft ook de minste 180’ers gegooid van alle spelers die de volledige competitiefase hebben gespeeld, namelijk 41 stuks. Price en Cross deden dit het vaakst met 54 keer een 180-score.

Bron: Dartsnieuws.com

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen