Vlijmense Boys en Haarsteeg door naar finale; Nieuwkuijk niet

Vlijmense Boys en Haarsteeg leven nog, kunnen komende zondag het derdeklasserschap in de finale van de nacompetitie veiligstellen. Niieuwkuijk verloor gisteren van PSV, daarmee is de droom op promoveren naar de tweede klasse voorbij.

Na de eerste helft tegen vierdeklasser Avesteyn zag het er gistermiddag heel beroerd uit voor de Boys: 0-2. “De beleving was onder de maat”, vond leider Hans Paijmans. “In de kleedkamer heeft trainer Hans Richters de jongens allemaal maar eens goed aangekeken en gevraagd of er nog echt in geloofden.” Kennelijk was dat het geval, want na de rust rolde Vlijmense Boys de gasten tussen de 56e en 80e minuut helemaal op. Nick Peijnenburg zorgde er met twee doelpunten voor dat de balans in evenwicht kwam; spits Bjorn van Bijnen scoorde ook twee keer. Komende zondag speelt de Boys op neutraal terrein tegen Den Dungen.

Haarsteeg, dat vorige week de eerste nacompetitiewedstrijd won van vierdeklasser RKTVC, nam in Bergeijk de vierdeklasser met die naam de volgende horde: 1-3. Een beste wedstrijd was het niet, één speler sprong er echt uit: Sebastiaan van Bakel. De aanvaller, die na dit seizoen naar FC Den Bosch vertrekt, nam de openingstreffer voor zijn rekening en na zette de gasten na de gelijkmaker voor een tweede keer op een voorsprong: 1-2. In de slotfase nam Rick van de Griendt alle spanning weg. Zondag speelt Haarsteeg de finale tegen Vessem.

Nieuwkuijk had gistermiddag in de halve finale van de nacompetitie met promotie naar de eerste klasse meer verdiend tegen derdeklasser PSV: 1-2.

Binnen dertig seconden keek Kuijk al tegen een achterstand aan. De thuisclub werd er niet warm of koud van, kreeg via Brent de Wijs een aardige kans om al snel de gelijkmaker aan te tekenen. Twintig minuten later lukte dat Niels Kok wel. Maar slechts even duurde dat evenwicht, werd doelman Dave Tausch geklopt met een bekeken trap: 1-2. Dat het daarbij bleef, mocht Kuijk deels aan zichzelf wijten. En deels aan de Poolse doelman van PSV. Die had bij schoten van Niels Kok en Dorus Elshout een paar prachtige reddingen in huis. Balen natuurlijk. “Aan de andere kant mogen we hartstikke trots zijn”, vindt Mitchell Fitters. “We hebben een geweldig seizoen gedraaid. Niemand had verwacht dat Kuijk de nacompetitie zou halen.” Trainer Patrick Berkelmans, die naar WSC vertrekt, vindt dat Nieuwkuijk in de nacompetitie definitief het imago van lelijke eendje in 3C van zich heeft afgeschud. “Hier staat een jonge en gretige ploeg, waar Nieuwkuijk de komende jaren nog behoorlijk wat plezier aan kan beleven in de derde klasse.”