Vlijmense Boys en Haarsteeg handhaven zich in de derde klasse C

Foto: Heusden Nieuws

Vlijmense Boys en Haarsteeg wonnen zondagmiddag hun finale van de nacompetitie, waardoor de gemeente Heusden ook volgend seizoen vier clubs heeft in de derde klasse C.

Het meest bizarre scenario speelde zich af in Den Bosch, op het hoofdveld van Wilhelmina. Nadat met het nodige kunst- en vliegwerk de Boys de reguliere speeltijd Den Dungen op 0-0 had gehouden, was het Bjorn van Bijnen die in de verlenging voor het enige doelpunt tekende. Na afloop juichten de Vlijmenaren, was Den Dungen in rouw gedompeld. Kennelijk had niemand in de smiezen dat Den Dungen al voordat de verlenging aanbrak was gepromoveerd. Dat had alles te maken met Zeelandia-Middelburg: de tweedeklasser verkast naar het zaterdagvoetbal. Daardoor kwam er een plaatsje in Zuid I vrij in de derde klasse. De KNVB had die gereserveerd voor de best verliezende club over twee reguliere wedstrijden: de halve finale en de finale. SC Emma en Den Dungen sloten af met vier punten, maar het doelsaldo van Den Dungen was een stuk beter. Als Van Bijnen niet had gescoord en Den Dungen had de strafschoppen na de verlenging beter genomen, dan nog was de Boys gered. SC Emma won namelijk van WDS’19, daardoor had Vlijmense Boys vanwege de 4-2 op Avesteyn zich op doelsaldo gekwalificeerd als beste verliezer.

Ook Haarsteeg redde zich, want won met 2-0 op het hoofdveld van DVG in Liempde van Wodan. Een heel knappe prestatie van de blauw-witten, die na de laatste competitiewedstrijd – een nederlaag bij RKDVC – een behoorlijke mentale tik hadden opgelopen: er was een beetje gerekend op direct handhaven. Drie keer moest Haarsteeg aan de bak, drie keer bleef het tegen RKTVC, Bergeijk en Wodan aan de positieve kant van de score. Wat wellicht heeft geholpen: de manier waarop interim-trainer Roger Schouwenaar de nacompetitie benaderde. De jongens moesten er vooral plezier aan beleven, het niet zien als een loodzwaar doemscenario.

Voor de broer van Robin van Esch was het een goed teken dat de verdediger niet op zijn verjaardag kwam. Van Esch verkoos het feestje in zijn eigen kantine boven dat van zijn broer. Dat het zover kwam was te danken aan Joost Aloserij, die met een fraai geplaatst schot de score opende. Mathieu Schellekens verdubbelde de voorsprong. Het laatste woord in deze ellenlange competitie was voor doelman Marijn Eikhoudt: hij stopte in de laatste minuut van de reguliere speeltijd een strafschop.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen