14 juli: dikke-banden-race en loopfiets-race voor de jeugd

Foto: Team Brabant

Op zondag 14 juli organiseert wielervereniging Team Brabant 2000 op de thuisbasis in Nieuwkuijk de Nederlandse Kampioenschappen wielrennen voor masters. Speciaal voor alle kinderen uit de gemeente Heusden is er deze dag ook een dikke-banden-wedstrijd én een loopfiets-wedstrijd voor de allerkleinsten.

Afgelopen najaar gaf Team Brabant 2000 aan graag het NK Masters te organiseren. Een groep vrijwilligers zette er de schouders onder; op zondag 14 juli is het zover. Voor het NK wordt een parcours van 7,6 kilometer uitgezet, waarbij de start en finish plaatsvinden op de wielerbaan De Heuvelen aan de Nieuwkuijkseweg. Het startschot voor de eerste groep klinkt om 09.00 uur, de laatste groep start ’s middags om 16.15 uur. Een dagvullend programma dus, met ook een programma voor de jongste bezoekers. Mark Berkers van de jeugdcommissie van Team Brabant 2000 vertelt: “De jeugd heeft de toekomst! Daarom organiseren we op deze bijzondere dag speciaal voor de jongsten een leuk programma op ons kleine wielerbaantje. Om 12.00 uur is er een loopfiets-wedstrijd voor kinderen tot en met 4 jaar. Om 12.45 uur start de dikke-banden-wedstrijd. Dit is een laagdrempelige fietswedstrijd voor kinderen van 5 en 6 jaar. Om mee te kunnen doen heb je niet per se een mountainbike nodig. Een stadsfiets of crossfiets is ook prima. Belangrijk is dat de fiets goed werkende remmen heeft en banden die breder zijn dan 26 mm – het is niet voor niets een ‘dikke-banden-race’. En zorg natuurlijk dat de banden goed zijn opgepompt!”

Aanmelden kan tot vrijdag 12 juli per mail: [email protected] / [email protected]. Kijk voor meer informatie en het volledige dagprogramma van de NK Masters 2019 op www.nkmasters2019.nl.

Over de jeugd van Team Brabant 2000
Team Brabant 2000 heeft een gezellige jeugdafdeling, met jongens en meisjes tussen ongeveer 8 en 16 jaar uit de hele regio. Plezier in de sport staat bij Team Brabant 2000 voorop, maar er wordt serieus en op professionele wijze getraind. De jeugd traint gemiddeld twee keer per week op het wielerparcours in Nieuwkuijk. De jeugdcommissie organiseert daarnaast allerlei leuke activiteiten, waaronder het jaarlijkse jeugdkamp. Om meer kinderen enthousiast te maken voor wielrennen en mountainbiken, organiseert Team Brabant 2000 regelmatig proeftrainingen. Meer weten? Stuur een mail aan [email protected]

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen