Van Gerwen snel uitgeschakeld in Tsjechië

Foto: Pixabay

Michael van Gerwen heeft een pijnlijk verlies geleden in Tsjechië tegen Keegan Brown met 5-6 na een korte rustpauze. De Engelsman versloeg de Vlijmenaar in de tweede ronde op de Czech Darts Open.

De nummer één van de wereld vertrok na de World Cup of Darts naar Gran Canaria voor een vakantie met zijn familie. Daar heeft Van Gerwen de batterijen opgeladen voor een belangrijke juli-maand, met onder meer de World Matchplay op het programma. De Czech Darts Open is het eerste toernooi in de voorbereiding op dat prestigieuze evenement.

Van Gerwen startte sterk met 180-er in de leg van Brown, en pakt daarmee meteen de eerste break. Daarna ging het gelijk op tot 4-3, maar toen sloeg Keegan Brown keihard toe met een 12 darter en startte daarna meteen met een 180. Na 12 darts stond hij al op 32 en pakte voor het eerst een voorsprong van 4-5.

In de beslissende leg deed Brown precies wat hij moest doen, en stuurde van Gerwen naar huis via een 15 darter. Brown had een gemiddelde van 97,53 en een checkout percentage van 46,15%, dat was in beide gevallen beter dan van Gewen met 95,09% en 27,78%.

Dartsnieuws.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen