Kwartfinale eindstation van Gerwen in Las Vegas

Foto: WGHN

Michael Smith wist de nummer één van de wereld Michael van Gerwen in de kwartfinale van de US Darts Masters te verslaan. Smith hoefde daarvoor niet eens zijn topvorm te halen, want ‘Bullyboy’ noteerde een gemiddelde van slechts 90. Van Gerwen kwam niet verder dan 88 gemiddeld en miste liefst twaalf van zijn achttien pijlen op de dubbels.

Desondanks kwam Mighty Mike wel op een 6-4 voorsprong. Vanuit een 1-3 achterstand kwam de Brabander terug tot 4-4, waarna hij een 100 finish en een 90 check-out gooide om de leiding te nemen. Met een 17-darter en een 78 finish kwam Smith echter terug tot 6-6. De voormalig jeugdwereldkampioen nam de voorsprong vervolgens over door dubbel 6 te raken. Een uitstekende leg (12-darter) bezorgde de WK-finalist vervolgens de zege tegen Van Gerwen.

De Vlijmenaar bleef voor de zesde keer op rij met zijn gemiddelde (88.59) onder de honderd. De laatste keer dat de drievoudig wereldkampioen deze grens wist te slechten was tegen Gerwyn Price tijdens de Dutch Darts Masters eind mei.

Dartsnieuws.com

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen