Van Gerwen verliest na ruime voorsprong

Foto: Pixabay

Michael van Gerwen heeft zichzelf opnieuw een slechte dienst bewezen. De 30-jarige Vlijmenaar verloor na een zwak optreden met 6-5 van Martin Schindler in de eerste ronde van de German Darts Masters.

Van Gerwen gaf tegen Schindler een 5-1 voorsprong uit handen. De nummer één van de wereld begon uitstekend aan het duel en won de eerste drie legs met een gemiddelde van 106.

Mighty Mike werd vervolgens slordiger en vond minder vaak de triples. Met een 19-darter kon Schindler terugkomen tot 5-3, waarna de Brabander niet in vijf beurten uit was in zijn eigen leg. Zijn Duitse opponent raakte tops voor 5-4 en trok de stand vervolgens gelijk met een 13-darter.

Daarmee was er nog niks aan de hand voor Van Gerwen, die de laatste leg mocht beginnen. Dit deed de regerend wereldkampioen echter minder goed dan Schindler, die met 140 en 180 snel weg was. ‘The Wall’ maakte zijn comeback compleet door de zege te pakken met een 14-darter.

Van Gerwen gooide met een gemiddelde van 91.75 voor de elfde keer op rij een moyenne van onder de honderd. Recentelijk leed Mighty Mike ook nederlagen tegen Keegan Brown en Michael Smith na op een voorsprong te hebben gestaan.

Dartsnieuws.com

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen