Van Gerwen verliest na een thriller van Durrant

Foto: WGHN

Michael van Gerwen gaat de World Matchplay voor het derde jaar op rij niet winnen. De Vlijmenaar verloor helaas in de tweede ronde van Glen Durrant na een thriller.

Voor de dertiende opeenvolgende wedstrijd bleef Van Gerwen met zijn gemiddelde (98.87) onder de honderd. Durrant kwam tot een moyenne van 99.33 punten per beurt met 43 procent op de dubbels en ook dat was net iets beter dan zijn Nederlandse tegenstander (39 procent).

‘Duzza’ zette de Brabander van meet af aan onder druk. Dat leidde in de vijfde leg tot een break voorsprong, nadat de Engelsman een 76 finish gooide. In de elfde leg kwam de darter uit Middlesbrough zelfs op een dubbele break met een 50 check-out, nadat Van Gerwen twee dubbels miste.

De Nederlander brak direct terug, maar liet opnieuw een kans liggen om aan te sluiten. Durrant noteerde een 14-darter voor 8-5 en had nog maar drie legs nodig voor de zege.

Plots wist Van Gerwen zijn versnelling te vinden. Met een 11-darter, 15-darter, 12-darter en een 13-darter snelde de regerend PDC-wereldkampioen naar een 9-8 voorsprong. Het duel leek te kantelen, maar de nummer één van de wereld verzuimde zijn Britse tegenstander in vijf beurten te breken in de achttiende leg.

Het werd 9-9 en vervolgens 10-10, waardoor er een verlenging aan te pas moest komen om een winnaar te bepalen. Na vier gemiste dubbels wist ‘Duzza’ meteen op voorsprong te komen. De drievoudig Lakeside-kampioen gooide vervolgens een beroerde eigen leg en werd terug gebroken met een 13-darter.

Durrant kreeg echter een nieuwe kans en greep deze met beide handen aan door met een 84 finish de leg van Mighty Mike af te pakken. In de 24ste leg was het wel raak voor de Engelsman, die met een 17-darter de zege bemachtigde.

Dartsnieuws.com

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen