Coen Vermeltfoort wint Slag om Norg

Foto: Erik Homan

Vlijmenaar Coen Vermeltfoort heeft Slag om Norg op zijn naam geschreven. De 31-jarige wielrenner van Alecto won na een wedstrijd van 187 kilometer de sprint van een groep van zes. Hij volgt op de erelijst Jan-Willem van Schip op.

Liefhebbers van koersen op onverharde stroken konden vandaag in Drenthe hun hart ophalen. Al vroeg in de wedstrijd zorgden deze passages voor een ware afvallingrace. Het peloton werd in waaiers getrokken en versplinterde in verschillende groepjes.De Belg Jimmy Janssens (Corendon-Circus) en de Canadees Adam de Vos (Rally) gingen er samen vandoor, maar zouden niet voorop blijven.

Uit een grote kopgroep vielen vervolgens steeds meer renners af, tot er in de slotfase vier overbleven. Coen Vermeltfoort (Alecto), Ryan Christensen (Canyon dhb), Ivar Slik (Monkeytown- A bloc) en Dries De Bondt (Corendon-Circus) gingen als leiders de finale in.

Op drie kilometer van het einde kregen zij gezelschap van Piotr Havik (BEAT) en Thomas Stewart (Canyon dhb), waardoor in de straten van Norg zes man om de zege zou gaan strijden. Havik probeerde met een demarrage in de slotkilometer weg te rijden, maar het gat werd door Vermeltfoort vakkundig dichtgereden. Stewart ging de sprint aan, maar Vermeltfoort klopte hem met overmacht.

Bron: Wielerflits

Uitslag

1  Coen Vermeltfoort
2  Thomas Stewart
3  Ivar Slik
4  Dries De Bondt
5  Piotr Havik
6  Sven Burger
7  Ryan Christensen
8  Guillaume Seye
9  Adam de Vos
10  Jordi Meeus

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen