RKC Waalwijk pakt eerste punt in competitie

RKC Waalwijk heeft in het uitduel tegen FC Twente met 3-3 gelijkgespeeld. De Geelblauwen leken aan het kortste eind te trekken, maar wisten uiteindelijk een punt te behalen.

De Geelblauwen begonnen de derde Eredivisiewedstrijd van het seizoen in Enschede zonder de geblesseerde Etienne Vaessen en de geschorste Juriën Gaari. Kees Heemskerk stond tussen de palen en Ingo van Weert was de vervanger van Juriën Gaari. Bovendien kreeg Saïd Bakari de kans in de basis.

In de eerste vijf minuten van de wedstrijd golfde het spel flink op en neer. Vroeg in de wedstrijd kreeg RKC al een hoekschop, dit leverde geen gevaar op. In de achttiende minuut was de eerste doelpoging van de wedstrijd een feit. Een afstandsschot van FC Twente-speler Javier Espinosa kon eenvoudig worden gevangen door doelman Kees Heemskerk. De eerste mogelijkheid voor ons RKC volgde kort erna. Vanuit een hoekschop kwam de bal terecht bij Darren Maatsen, zijn schot ging enkele meters naast.

In de 24e minuut was er een knappe aanval van ons RKC over meerdere schijven. Via de driehoek Quasten-Tahiri-Bakari wist de ploeg de zestien van Twente te bereiken. Via Saïd Bakari kwam de bal terecht bij Anas Tahari, die schoot de Geelblauwen op een 0-1 voorsprong in de Grolsch Veste! Dit tot grote vreugde van de meegereisde fans uit Waalwijk die plaats hadden genomen in het uitvak.

Vervolgens werd er flink druk gezet door de ploeg uit Enschede. Hierdoor kwam er ook meer ruimte vrij achterin bij FC Twente. Met name over links werd RKC Waalwijk twee keer gevaarlijk. FC Twente-verdediger Julio Pleguezuelo had zijn handen vol aan de linksbuiten van RKC, Saïd Bakari. De eerste poging van de Comorees eindigde in de handen van doelman Drommel en zijn tweede inzet ging hard in het zijnet. In de 36e minuut kwam FC Twente bijna op gelijke hoogte. Doelman Heemskerk bokste de bal via een RKC’er rakelings langs de eigen doelpaal. Drie minuten later waren de Enschedeërs opnieuw dicht bij de gelijkmaker en kwam RKC opnieuw goed weg. Uit de kluts kwam de bal voor de voeten van Keito Nakamura die de 1-1 op zijn schoen had, maar Hannes Delcroix lag goed in de baan van het schot en kon zo de tegengoal voorkomen.

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. FC Twente kwam fel uit de kleedkamer. De eerste mogelijkheid in de tweede helft kwam op naam van Haris Vuckic. Opnieuw lag Hannes Delcroix in de weg. FC Twente bleef veelvuldig het strafschopgebied van Kees Heemskerk opzoeken, dit resulteerde tot meerdere corners. Toen de storm van FC Twente richting het doel van RKC iets meer ging liggen kwam RKC beter in de wedstrijd. In de 61e minuut was er een vrije kopkans voor Darren Maatsen op een voorzet van Paul Quasten. Zijn inzet eindigde in de handen van doelman Drommel.

Net wanneer RKC weer wat beter in de wedstrijd kwam wist FC Twente de gelijkmaker te maken. Een aanval via de linkerkant werd afgerond door Vuckic. Hij wist de bal in de verre hoek langs Kees Heemskerk te schieten: 1-1.

In de 66e minuut kreeg RKC een vrije trap op een kansrijke positie precies op de rand van het strafschopgebied. De inzet van Anas Tahiri kwam niet verder dan de muur. Niet veel later leek FC Twente op een 2-1 voorsprong te komen. 25.000 supporters exclusief het uitvak stonden al op de banken in de Grolsch Veste. Na een controle van de VAR werd dit doelpunt afgekeurd door scheidsrechter Pérez wegens buitenspel.

Twaalf minuten voor het einde ontstond er een aanval voor de Waalwijkers aan de rechterkant van het veld. De bal kwam uiteindelijk terecht bij Ingo van Weert die goed was doorgelopen en de bal prachtig in de linkerbovenhoek schoot: 1-2.

FC Twente kon weer op jacht naar de gelijkmaker. De Tukkers bleven druk zetten en dit resulteerde in de laatste minuut in een 2-2 tussenstand. Opnieuw wist Vuckic doelman Kees Heemskerk te passeren na een steekpass van Espinosa. Het leed leek voor de Geelblauwen nog niet voorbij toen in de 92e minuut FC Twente zelfs de leiding nam. Invaller Rafik Zekhnini schoot de thuisploeg naar de 3-2 voorsprong.

Waar RKC een prima wedstrijd op de mat legde met dito voetbal, leek de ploeg van Fred Grim alsnog zonder punten af te reizen naar Waalwijk. De Geelblauwen wisten nog van vorig seizoen hoe je moet scoren in de laatste minuut en deden dit dan ook. Linksback Paul Quasten bedacht zich geen moment toen hij de bal voor zich kreeg en schoot de verdiende 3-3 binnen. Of het nog niet genoeg was had RKC ook met de volle buit kunnen vertrekken. Hans Mulder kwam in de absolute slotfase oog in oog met doelman Drommel, maar hij raakte via de goalie de paal. Met het gelijke spel heeft de ploeg van Fred Grim haar eerste punt binnen te slepen door de 3-3 remise.