SC Elshout -RKVV Nieuwkuijk 0-2

Foto: Sc Elshout

De eerste echte wedstrijd  voor Sc Elshout van het nieuwe seizoen is altijd een bekerwedstrijd, maar deze bekerwedstrijd is er toch een met een gezellig randje. Derby’s gaan altijd gepaard met een loterij aan de poort, de goed gevulde gesponsorde mand van Groenteman W.J. Geelen uit Elshout is telkens weer een welkome prijs.

Tegen Nieuwkuijk is het een feestje, niet altijd de eerste en tweede helft, zeker in de derde helft wordt het feestgehalte opgekrikt. DJ Lars wordt ingeschakeld voor de achtergrondmuziek, er is de uitreiking van ‘The man of the match’, Schrobbeler is het borreltje en verder is er gewoon onderlinge gezellige klets!

Oh ja, er werd ook nog gevoetbald. De eerste helft is voor S.C. Elshout, volgens de Elshoutse supporters hadden we met 2-0 de rust in moeten gaan, de thuisploeg had duidelijk de meeste doelrijpe kansen maar ze worden niet benut. De tweede helft start Nieuwkuijk duidelijk feller, de eerste echte kansen zijn toch weer voor Elshout maar worden niet gescoord. Nieuwkuijk maakt er dankbaar gebruik van, alhoewel de eerste goal gezet wordt door een Elshoutse speler in de 70e minuut. De wedstrijd wordt wat harder, niet alleen de overtredingen maar ook het commentaar vanaf de zijlijn wordt niet gewaardeerd door de scheids. Het doelpunt in de 85e minuut doet de deur definitief dicht voor Elshout, deze knap gespeelde wedstrijd wordt uiteindelijk verloren met 0-2. Nog even vermelden we het winnende lot van de loterij, 454 blauw, deze keer gaat de mand naar een verdienstelijk lid van VV Nieuwkuijk, gefeliciteerd. De foto is gemaakt vanwege de mooie oranje KNVB vlag op de achtergrond, een cadeau van de voetbalbond vanwege het 50 jarig bestaan van S.C. Elshout, uitgebreid gevierd dit voorjaar.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties