RKVV Nieuwkuijk door in de beker

Nieuwkuijk heeft ook zijn derde wedstrijd gewonnen in het KNVB Bekertoernooi en heeft zich dan ook makkelijk voor de volgende geplaatst. De laatste wedstrijd op zaterdagavond werd gewonnen van NOAD ’32 uit Wijk en Aalburg met 6-4 na een 3-3 ruststand

Voetballen op zaterdagmiddag, het is even wennen. Maar goed, geeft wel weer mogelijkheden om nog een zaterdagje op stap te gaan, toch. Zo moeten de jongens ook gedacht hebben. Vanavond lekker stappen. Dat was te zien aan de start. In ieder geval waren de gedachten er niet echt bij. Binnen 1 minuut lag de 0-1 in het mandje. Max, die voor het eerst voor het echie mee mocht doen, was even verrast. Maar de jongeman kon er niks aan doen dat een ongelukkige carambole achter hem belandde. Drie minuten later was het weer prijs: 0-2. Wat is hier aan de hand? Waren de gedachten echt ergens anders?
Maar Nieuwkuijk herpakte zich. Begon te voetballen. Best aardig. Na een doorbraak werd de bal aan de rand van de 16 gelegd. John wist de bal langs de muur in de rechterhoek te krullen. De aansluitingstreffer was een feit: 1-2 (min 15′). De kansen begonnen zich aaneen te rijgen. Max, John, Niels, Brent. Maar hij wilde er niet in. Tot na een klein uur spelen Max de 2-2 binnen schoot. Een beloning voor het betere spel. Kort voor rust bracht Brent de 3-2 op het scorebord na een mooie aanval. Het was goed voetbal op deze zaterdag. De rust in dus? Dus niet! Na een lange bal werd een zich enkele keren herhalende verdedigingsfout afgestraft met een doorbraak en een gevloerde speler. Penalty voor NOAD wat op slag van rust de 3-3 betekende. In ieder geval was er een duidelijk herstel van de beginfase zichtbaar. Na de rust afmaken!

Dat leek ook te gebeuren. Het voetbal was prima. Na een splijtende pass van Brent kon Rick doorbreken en de voorsprong op het bord zetten 4-3. Kwestie van tijd om de trekker echt over te halen. Maar helaas. Na weer enkele fouten in de verdediging, wist NOAD gelijk te maken 4-4. Hoewel dit een tegenvaller was, was er geen moment het gevoel dat de wedstrijd niet winnend afgesloten kon worden. Het spel was alleszins aardig. Na een goede doorbraak van rechts wist Rob van Beek (…!!..) wederom de voorsprong op het bord te zetten met een intikker. Maar ja, daarvoor moet je wel op de goede plaats staan. 5-4. Uiteindelijk wist Rick de wedstrijd wel in het slot te gooien met een 6-4 twee minuten voor tijd.

Al met al een leuke pot voor de neutrale toeschouwer. En voor de Kuijkse supporter best hoop voor een goed voetballend seizoen. Voor Corné nog wat puzzelwerk om achterin de boel dicht te zetten. En ongetwijfeld heeft de aanwezige trainer van Vlijmense Boys  (Erik van Esch) de wedstrijd ook gelezen en  hij zal zijn kansen tellen.

Op naar de eerste competitiewedstrijd. Aanstaande zondag naar Vlijmense Boys. Een prachtige ouverture. Wij rekenen op een grote supportersschare in Vlijmen