Trainer Senad Hadzic opgestapt bij HHC’09

Foto: Senad Hadzic

Afgelopen dinsdag heeft trainer Senad Hadzic het bestuur van HHC’09 laten weten dat hij stopt bij de club. De Waalwijk zou aan zijn tweede seizoen beginnen.

Vorig seizoen haalde HHC’09 de beste resultaten in al die jaren dat club in de vierde klasse meedoet. Dat wordt de komende voetbaljaargang heel anders, zo lijkt het. Een week voordat de overschrijvingstermijn verstreek, verkasten maar liefst acht voetballers. “Die gaten konden we alleen opvullen met spelers van het tweede”, zegt Hadzic. “Jongens die gekozen hebben voor de gezelligheid. Daar is niks mis mee, maar zelf sta ik er al vijftien jaar heel anders in. Ik wil graag het beste uit een team halen, en ook dat de spelers dat doen. Op termijn, zo was mijn overtuiging, zou dat veel wrijving op gaan leveren. Daar is niemand bij gebaat. De club niet, de voetballers niet, ik niet.” En ook: “Ik had eerlijk tegenover mezelf en eigenlijk al in juni moeten beslissen om niet verder te gaan. Toen al voorvoelde ik al dat het ging botsen.”

Wie gaat er komende zondag, als HHC’09 bij Wilhelmina in Den Bosch de competitie start op de bok zitten?  Bert Kops, voorzitter van de technische commissie, is er nog niet uit. “We zouden graag Frank Hendriks naar voren willen schuiven, trainer van het tweede. Maar hij heeft zijn papieren niet. We zullen bij de KNVB na moeten gaan of dat mag.” De club is al doende om een vervanger voor Hadzic te vinden. “Dat wordt een moeilijk verhaal, denk ik. Zeker als je weet dat er van selectie van vorig seizoen nog maar een handvol is overgebleven. In ieder geval krijgt de nieuwe trainer een aantal jaren om te bouwen aan een nieuw team. Mocht het fout gaan, dat we dus degraderen, zal de trainer niet worden aangerekend.” Lichtpunt: “Het opstappen van Senad is spijtig, maar het heeft niet tot onrust binnen de club geleid. Je hoort ook positieve geluiden: we gaan alleen maar met eigen jongens aan de slag.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen