AquAmigos dames 2 winnen in Veldhoven van Njord dames 2

De teams van waterpolovereniging AquAmigos die vorige week in actie waren gekomen hadden het afgelopen weekeinde rust, alleen de dames 2 ploeg starten de competitie in Veldhoven tegen Njord dames 2.

Dames 2 wordt getraind door Hans Bax en gecoacht door Arene van Duyvenvoorde. De team leden is een mix van jong en oud en speelt dit jaar voor het 2e jaar in de 2e klasse. Een wedstrijd van dames 2 duurt 4 periodes van 5 minuten netto speeltijd. Dat wil zeggen dat bij elk fluitsignaal van de scheidsrechter de tijd stopt, zodra de bal de hand verlaat gaat de tijd weer lopen.

De dames van AquAmigos begonnen de wedstrijd zeer voortvarend. Aan het einde van de eerste periode was de tussenstand 3 – 1 in het voordeel van AquAmigos. In de 2e periode werd het verschil niet kleiner en gingen de dames met een 4 – 2 voorsprong de rust in. De 3e periode  kwam Njord nog heel goed terug naar een tussenstand van 4 – 4. In de 4e– en laatste periode gebeurde er van alles. 3 maal werd er een speler van AquAmigos uitgesloten, maar ook bij Njord werd het feller en ook bij die ploeg werden er 2 spelers uitgesloten. Uiteindelijk wisten de dames van AquAmigos de wedstrijd te winnen met 6 – 7.

De doelpunten werden gemaakt door: Manon de Hoogt 1, Gerda Nieuwenhuis 1, Eline Hendriks 1, Ylfa van der Staak 2, Elma de Bont 1, De doelpunten maker van het laatste doelpunt staat niet op het wedstrijd formulier.