Vlijmense Boys en Nieuwkuijk maken er een spektakelstuk van

In een uiterst vermakelijke derby hebben de derdeklassers Vlijmense Boys (3-3)  en Nieuwkuijk niet alleen de aftrap gegeven van een nieuwe competitie in 3C, ook is een start gemaakt met de Willy Naessens Derby Cup.

Twee jaar geleden werd die cup geïntroduceerd, die vorig seizoen door Nieuwkuijk werd gewonnen. Een stukje betrokkenheid van het bouwbedrijf om zo, met het vooruitzicht van aardige (geld)prijzen wat bij te dragen aan de gezelligheid. Nou, dat was in de competitieouverture zeker het geval. Het werd een memorabel duel, want voor de rust had de Boys al een 3-0 voorsprong genomen door doelpunten van Nick Pijnenburg, Djemal Arikan en Peti Lutgens. Kuijk teisterde een keer de lat, John van Dommelen kon zijn naamgenoot Matthew van Dommelen niet passeren toen hij alleen voor hem opdook.

De wedstrijd leek gespeeld. Maar op karakter kwam Kuijk, die weer een beroep kon doen op Max Raijmakers, weer terug. De spits tekende voor de eerste tegentreffer. Toen hij naar de kant werd gehaald, bleek zijn vervanger Mitchel Fitters een fantastische stand-in. Met twee doelpunten bezorgde hij Kuijk lachende gezichten, puur chagrijn bij de Boys. Zover had het niet hoeven komen als Djemal Arikan bij de stand 3-1 een strafschop had benut; Reno van Engelen stopte de pingel.

CHC-spits Youness Hadouir werd gistermiddag vlak voor de wedstrijd tegen RKDVC door het Brabants Dagblad in het zonnetje gezet: hij was vorig seizoen de topschutter in het verspreidingsgebied van de regionale krant. Mede daardoor konden de Bosschenaren een stapje hogerop zetten. Aanvankelijk leek het er niet op dat RKDVC een handje mee wilde helpen om Hadouir een overwinning te schenken – de Drunenaren namen door een treffer van Tugsad Kali een voorsprong -, maar het openingsdoelpunt bracht zeker geen zelfvertrouwen bij de gasten. Tel daarbij op dat CHC de gashendel meer opentrok, dus waren in een mum van tijd de rollen omgekeerd: 2-1 bij rust. Die tik kwamen de mannen van trainer Edwin van Wijk niet meer te boven, uiteindelijk werd het 5-1.

Haarsteeg had onder leiding van de nieuwe trainer Metin een uitstekende voorbereiding achter de rug: veel overwinningen, geen nederlagen. Maar in de eerste de beste wedstrijd dat het daadwerkelijk om de punten ging, moesten de blauw-witten bij DSC passen: 3-1. Rick van de Griendt had Haarsteeg nog wel op gelijke hoogte gebracht, maar uiteindelijk sloeg DSC toch toe. “We hebben niet ons niveau van de voorbereiding aangetikt”, meende Goirlenaar Metin. “Dat heeft ons de kop gekost.”

Vierdeklasser SC Elshout kende een prima competitiestart bij WEC: 1-2. Alle drie de doelpunten vielen vlak voor de rust. En Thom van Delft heeft de vorm van vorig seizoen kennelijk gewoonweg de zomermaanden overbrugd: de spits, die zo makkelijk scoort, nam beide doelpunten voor zijn rekening. Na rust moest Elshout met man en macht verdedigen, kreeg WEC kansen. Maar de kostbare zege ging niet meer teloor.

Bij HHC’09 keepte Hakan Buyuk een puike pot, maar toch kon hij niet voorkomen dat de club uit Oudheusden in Den Bosch bij Wilhelmina onderuit ging: 4-2. Semih Akturan tekende voor beide doelpunten bij de gasten.

Verloren, het is vervelend. Maar HHC’09 heeft andere zorgen: een nieuw trainer aantrekken. Begin vorige week zegde Senad Hadzic zijn contract op. “We moeten aan de bak”, zegt bestuurslid Bert Kops, “want zijn vervanger Frank Hendriks heeft zijn papieren niet. Hij mag maar voor twee wedstrijden op de bank zitten. Gelukkig wordt er al gesolliciteerd.”

Vijfdeklasser FC Drunen speelde in zijn eerste competitiewedstrijd thuis gelijk tegen Achtmaal: 2-2. De mannen van trainer Ali Albayrak moesten tot tweemaal toe een achterstand wegwerken. Eren Mert tekende voor de 1-1, Ermam Ince voor de 2-2. Het was wel een opmerkelijk doelpunt, vond Albayrak. “Ermam was de kleinste man van het veld. En toch kopte hij de bal na een vrije trap tegen de touwen.”