Zure nederlaag voor RKDVC

Op een prachtige herfst zondag ging RKDVC ook vandaag (zondag) weer op zoek naar de 1e 3-punter van deze competitie. Op een nieuw kunstgrasveld en onder een lekker herfst zonnetje werd vandaag in Engelen aangetreden tegen de plaatselijke FC.

Vanaf het begin van de wedstrijd ontstond er een interessant, gelijkopgaand duel. FC Engelen trachtte met verzorgd middenveld spel de aanval te zoeken, maar RKDVC gaf niets weg en was via de snelheid op de flanken iets gevaarlijker in de tegenstoot. Met een aantal prima cross passes wist Roy Lamers de RKDVC-voorwaartsen steeds goed aan het werk te zetten. De eerste kans van de wedstrijd was voor Thomas Fitters, uit een lastig hoek wist hij de bal richting goal te krijgen, maar deze inzet bleek uiteindelijk niet lastig genoeg voor de keeper. FC Engelen was met name gevaarlijk via schoten van afstand. Een eerste poging van een meter of 25 meter, verdween nog net over de goal van Jordan Levy. In de 22e minuut was een tweede poging wel succesvol: Na balverlies van RKDVC aan de rechterkant, stond Dylan Dominguez binnen mum van tijd in een vrije positie om uit  te halen, van een meter of 20 schoot hij de bal onhoudbaar in de rechterbovenhoek. Daarna ging RKDVC iets nadrukkelijker op zoek naar een goal. Veel voorzetten bleken echter een prooi voor de kopsterke verdediging en waren vaak ook net niet scherp genoeg om echt gevaar te stichten. Na een half uur verscheen Sander van Engelen na een prima solo in de 16-meter, maar zijn inzet werd gekeerd door de stand-in doelman van FC Engelen, die een prima wedstrijd keepte. Kort voor rust werd een scherp aangesneden vrije trap van Roy Lamers nog bijna gepromoveerd tot een doelpunt door Bas Verhoeven. De keeper van FC Engelen gooide zich echter ook vol in het duel en voorkwam hiermee de aansluitingstreffer. RKDVC ging de rust in met een 1-0 achterstand. Ondanks dat de krachtsverschillen te verwaarlozen waren, heerste het gevoel dat de keeper van Engelen nog onvoldoende getest was.

Na rust zagen we een fel RKDVC dat op zoek ging naar de gelijkmaker. DVC had het betere van het spel, toch moesten er in de eerste 10 minuten na rust nog twee bekwame reddingen van Jordan aan te pas komen om RKDVC in de wedstrijd te houden. Tussendoor trof een prima schot van Rick van Woerkom net geen doel, na een hakbal van Tugsad Kali. Andersom was het daarna wel raak. In de 20e minuut gaf Rick een strakke, afgemeten voorzet vanaf links en Tugsad rondde uiterst solide af. Vervolgens kantelde de wedstrijd nog verder in het voordeel van RKDVC. Op zoek naar de voorsprong kopte Rick van Woerkom net over. Maurice Adegeest produceerde nog een treffer, maar werd daarvoor wat makkelijk afgefloten, vanwege vermeend duwen in het voorafgaande kopduel. RKDVC stond vaak wat ver vooruit, waardoor de tegenstoot steeds gevaarlijkere werd. Engelen schoot in de 28e minuut na rust een bal op de lat en in dezelfde minuut werd uit kansrijke positie voorlangs geschoten. In deze fase had FC Engelen controle over het middenveld en had RKDVC grote moeite om Engelen van de goal af te houden. RKDVC bleef overeind, maar in de 35e minuut dreigde toch de genadeklap. In een risicovol duel binnen het 16-meter gebied greep Bas Verhoeven te hard in naar het oordeel van de scheidsrechter: de toegekende penalty werd echter ook op de lat geschoten, waardoor RKDVC in de wedstrijd bleef. Engelen bleef in die fase de bovenliggende partij, maar RKDVC was gevaarlijk in de tegenstoot. Wederom een geannuleerde treffer, dit keer van Thomas Fitters op vermeend buitenspel. In deze fase hield de assistent scheidsrechter van Engelen de ploeg op de been door een aantal uiterst ‘scherpe’ vlagsignalen. Toch heerste het gevoel dat de 3 punten nog mee konden naar Drunen. Zo schoof de ingevallen Ray Kivits nog een prima mogelijkheid voorlangs. Kort voor tijd leek daar toch de genadeklap voor RKDVC te komen: Na een soepel lopende combinatie van Engelen werd de bal terug gelegd op Luca Schrier, de Engelen spits rondde uit de draai prachtig af en leek hiermee Engelen de overwinning te bezorgen. RKDVC legde zich hierbij niet neer en ging met een slot offensief op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er bijna, nadat een vrije trap van Damian van Bijnen op de pal uiteen spatte, in de daarop volgende scrimmage verdween op onnavolgbare wijze de bal over de goal, in plaats van er in. De resterende rijd was te kort om nog een punt binnen de slepen. Helaas eindigde RKDVC met lege handen, waar een goed resultaat erg dichtbij was.

Volgende week weer een nieuwe kans in de eerste derby om de Willy Naessens Cup: thuis tegen Haarsteeg zal er weer vol voor de 3 punten gestreden worden. Succes!