Niels Kok schiet Nieuwkuijk naar zege bij Baardwijk

Foto: MiGe Fotografie

In de derde klasse C behaalde van de vier Heusdense clubs alleen Nieuwkuijk een zege. Bij Baardwijk werd het zondagmiddag 1-2.

Voor de rust was het Max Raijmakers die de gasten aan de leiding bracht; Delano Boezer tekende voor de gelijkmaker. Vlak na de thee schoot Niels Kok de winnende treffer binnen. Baardwijk ging drukken, kreeg nog een levensgrote kans om een puntje uit het duel te peuren. “We hebben het onszelf nog behoorlijk lastig gemaakt”, vond trainer Corné Verhoeven. “In de counter hadden we de stekker er eerder uit moeten trekken.”

Vooraf zou Vlijmense Boys tekenen voor een punt tegen kampioenskandidaat sv CHC. Achteraf heerste toch het gevoel dat er twee punten waren weggegeven: 3-3. Diep in de extra tijd konden de Bosschenaren een nederlaag nog afwenden, nadat Vlijmense Boys een dot van een kans op een veilige 4-2 voorsprong had laten liggen.  Toch mopperde trainer Erik van Esch niet. “We zijn weer sterk teruggekomen van een achterstand, dat valt ook te prijzen.”

Haarsteeg-trainer Ercument Metin moest behoorlijk puzzelen, want hij miste drie vaste waardes in de thuiswedstrijd tegen TGG. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel. Gijs de Vaan, die vanwege de personele problemen weer een kans kreeg, greep die aan door vlak voor rust de blauw-witten op een voorsprong te zetten. Na een uur nam TGG Haarsteeg in de tang. “We konden er niet meer uitkomen, had ook te maken met die veranderde veldbezetting. We mogen blij zijn met het puntje”, aldus Metin.

Bij FC Engelen tegen RKDVC kwamen de toeschouwers volop aan hun trekken. Alleen de aanhang van de Drunenaren hield er na afloop een wat minder gevoel aan over vanwege de uitslag: 2-1. “Er waren kansen over en weer”, aldus trainer Edwin van Wijk. “Wij hebben in de laatste minuut nog de paal geraakt. Maar we hadden ook de mazzel dat Engelen een strafschop tegen de lat kogelde.” Tugsad Kali tekende voor de enige Drunense treffer, alweer zijn derde van dit seizoen.

In de derby tussen de vierdeklassers HHC’09 en SC Elshout werd er voor de rust niet gescoord, erna bleken de gasten heel erg trefzeker: 1-4. Spits Thom van Delft had met twee doelpunten een aardige bijdrage in de zege. Bij dit duel was ook Ger Henskens aanwezig. De 59-jarige Bosschenaar is vanaf dinsdag de baas over de selectie van HHC, dat vlak voordat het seizoen begon zijn trainer Senad Hadzic kwijtraakte. “We zijn heel blij met Ger”, zegt bestuurslid Bert Kops. “Hij heeft een schat aan ervaring.”

Henskens werkt voor twintig uur bij FC Den Bosch, alleen ’s morgens. “Ik heb dus tijd over. Na jaren begon het weer te kriebelen, wilde ik weer een eerste elftal trainen. Toen die vacature voorbij kwam, heb ik meteen gereageerd.” HHC verkeert in zwaar weer: nul punten uit vier wedstrijden. “Als de club degradeert, doet het bestuur daar niet moeilijk over. Dat is voor mij doorslaggevend: ik kan dus hier in alle rust gaan werken aan een nieuw team.”

Eren Mert scoorde twee keer voor vijfdeklasser FC Drunen in de uitwedstrijd bij TVC/Breda, maar de gasten hielden er geen punt aan over: 3-2. “Dat is te wijten aan de scheidsrechter”, zegt trainer Ali Albayrak. “Dat die man een fout maakt, daar kan ik mee leven. Al kostte ons dat vlak voor rust een zuiver doelpunt. Maar wat hij in de tweede helft presteerde, was zoeken. We hebben heel veel gele kaarten gekregen.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen