SC Elshout een maatje te groot voor HHC ’09

SC Elshout won de derby zondag tegen HHC’09 met 1-4. Door de overwinning in Heusden staan de mannen van trainer De Fijter nu op een zesde plaats in de 4e klasse F. HHC ’09 is na vier wedstrijden nog puntloos onderaan.

De derby tussen HHC en SC Elshout was ook nu weer een wedstrijd, de 4e op rij waarin Elshout de wedstrijd moet maken en de tegenstander met 9 man de verdediging ingaat. Een eerste helft met weinig kansen voor SC Elshout. Die kleine kansjes die altijd wel komen die worden helaas niet benut. Ook HHC’09 komt er min of meer gevaarlijk uit maar weet niet te scoren.

In de tweede helft krijgen we een zelfde spelbeeld. Elshout heeft 70/80% balbezit. Er is een verschil, SC Elshout weet in de 55 en 65e min te scoren via Thom van Delft en Remco v.d. Hoven. Na 70 minuten wordt er een speler van HHC met rood van het veld gestuurd maar komt wel terug tot 1-2 via een penalty door Semih Akturan. Maar door doelpunten van Stan Muskens en wederom Thom van Delft gaan de punten dikverdiend mee naar Elshout. Volgende week weer thuis met het Oktoberfest!

HHC’09 heeft een opvolger voor de opgestapte trainer Senad Hadzic. Ger Henskens uit Den Bosch neemt vanaf deze week de trainingen over van interim Frank Hendriks.