Coen Vermeltfoort wint strandrace Hoek van Holland – Den Helder

Foto: Erik Homan

Vlijmenaar Coen Vermeltfoort heeft Hoek van Holland-Den Helder 2019  op zijn naam geschreven. De Nederlands kampioen strandracen versloeg in de langste strandrace ter wereld Ivar Slik en Lars Boom. Om 08.00 uur gingen zo’n 900 renners van start in Hoek van Holland voor de race over 135 kilometer en Vermeltfoort en Slik gingen aan snel in de aanval

De deelnemers moesten onderweg wel een aantal keer van het strand af. In Scheveningen, waar de deelnemers om de haven moesten fietsen. Daarna in Katwijk, om het afwateringskanaal heen. Vervolgens moesten ze in IJmuiden met de pont over naar Beverwijk. De tijd van de deelnemers ging pas weer lopen toen zij in Wijk aan Zee het strand weer opgingen en tot slot moesten de deelnemers ook nog in Camperduin kort van het strand.

Uiteindelijk kwam Vermeltfoort dus als eerste aan in Den Helder. Ivar Slik uit Bergen werd tweede in 3.20,36 en Europees kampioen strandracen Lars Boom kwam tien seconden later als derde over de streep. Ook oudprof John Hoogerland kwam aan de start en eindigde als tiende.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen