RKC Waalwijk verliest bij Heracles

RKC verscheen in het bekerduel tegen Heracles Almelo met een gewijzigde formatie aan de aftrap. Melle Meulensteen, Sylla Sow, Darren Maatsen, Kevin Vermeulen en Fabian Sporkslede begonnen in de basis. De laatstgenoemde maakte zijn officiële debuut voor de Geelblauwen.

De thuisploeg begon de wedstrijd fel en probeerde de verdediging van RKC direct onder druk te zetten. Na een kleine tien minuten spelen was de eerste mogelijkheid voor Heracles Almelo ook gelijk een doelpunt. De bal kwam uiteindelijk na een goed uitgespeelde aanval terecht bij Cyriel Dessers en die wist doelman Etienne Vaessen te passeren: 1-0. Amper twee minuten na de openingstreffer was diezelfde Dessers dicht bij een verdubbeling van de voorsprong. Van dichtbij schoot de Belg op het doel van Vaessen, maar de doelman wist de inzet knap te keren.

Halverwege de eerste helft kwam ons RKC beter in de wedstrijd. Meerdere malen werd er vanaf de zijkant vanaf het veld een voorzet gegeven richting het doel van Heracles Almelo. De voorzetten zorgde wel voor gevaar, maar konden steeds uitverdedigd worden door de defensie van Heracles. Juist op het moment dat RKC de gelijkmaker leek te forceren, was het Heracles Almelo die voorsprong verdubbelde. Na een snelle aanval stond Silvester van der Water op aangeven van Sebastian Jakubiak oog-in-oog met doelman Etienne Vaessen. Hij maakte geen fout en schoot de bal binnen, 2-0.

Eén minuut voor rust ontstond er een counter van RKC Waalwijk na het wegglijden van Orestis Kiomourtzoglou. De bal kwam uiteindelijk terecht bij Kevin Vermeulen die hard op het doel van Heracles schoot. Het afstandsschot werd niet goed verwerkt door doelman Michael Brouwer en kwam voor de voeten terecht van Darren Maatsen. Maatsen kon de bal simpel intikken en de aansluitingstreffer was een feit, 2-1.

RKC begon de tweede helft gelijk dreigend. Een hard schot van Sylla Sow van ongeveer twintig meter werd gestopt door doelman Brouwer. Enkele minuten later werd Vermeulen heerlijk weggestuurd door Clint Leemans. De middenvelder schoot hard op Brouwer, maar Sow was er als de kippen bij om de rebound te benutten. Vanaf rande zestien schoot hij de verdiende 2-2 binnen.

Lang kon RKC niet genieten van het doelpunt. De bal kwam na een pass van Dario van den Buijs terecht bij Dessers en die kon zijn tweede doelpunt van de wedstrijd maken, 3-2. Direct na het tegendoelpunt ging RKC weer op jacht naar de gelijkmaker.

Na een uur spelen kreeg RKC een uitstekende mogelijkheid voor het zesde doelpunt van de avond. Heracles-verdediger Lennart Czyborra maakte hands en de bal ging op de stip, zo oordeelde scheidsrechter Bax. Clint Leemans ging achter de bal staan en schoot dan ook koelbloedig binnen, 3-3.

Beide teams gingen op jacht naar de voorsprong en het spel golfde dan ook op en neer. Meerdere aanvalspogingen van Heracles en RKC Waalwijk volgde elkaar in hoog tempo snel af. Uiteindelijk was het toch de thuisploeg die op voorsprong kwam. Een aanval van Heracles via de linkerkant van het veld kwam terecht bij Van der Water die zijn tweede doelpunt van de avond maakte: 4-3.

RKC Waalwijk bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker en kwam dan ook meerdere malen dichtbij. Een bal van de lijn en een schot op de de lat van Melle Meulensteen waren enkele voorbeelden van de kansen die RKC kreeg in de slotfase. RKC deed zeker niet onder voor Heracles Almelo, maar verloor uiteindelijk wel met 4-3.

RKC bedankt de meegereisde fans voor de steun en zien jullie graag aanstaande zaterdag 18.30 uur in het Mandemakers Stadion. De ploeg van Fred Grim neemt het dan opnieuw op tegen Heracles Almelo. Samen met jullie steun gaan we voor een goed resultaat.