RKDVC verliest in Kerkdriel met 3-1

De wedstrijd in Kerkdriel werd gespeeld op kunstgras.  Een paar honderd mensen waren op deze wedstrijd, die gespeeld werd onder een herfstachtig zonnetje, afgekomen. Na aanvang van de wedstrijd nam RKDVC al snel het heft in handen.

DSC werd vastgezet op eigen helft en verdedigde met veel mensen achter de bal, spelend op de counter. De eerste echte counter leidde in de 8ste minuut tot de 1-0. RKDVC was in de aanval, uit een voorzet van Ramon Kok scoorde Maurice Adegeest bijna. DSC kwam in balbezit, speelde direct de lange bal en uit de voorzet vanaf de rechterkant trof Jordi de Wit koelbloedig het doel.

RKDVC begon hierna nog nadrukkelijker aan te dringen. Het wachten was op de gelijkmaker. Deze viel in de 33ste minuut. Tugsad Kali was op rechts doorgebroken en gaf een strakke voorzet, die door Ramon Kok prima werd ingeschoten 1-1. In de aanval, die op de aftrap volgde (welhaast dezelfde minuut), scoorde DSC opnieuw.  DSC speelde een lange bal over rechts, de voorzet die hieruit voortkwam werd goed ingekopt door vrijstaande Jordi de Wit, 2-1.

Na de rust speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op de helft van DSC. In de 53ste minuut schoot Damian van Bijnen een vrije schop, die net buiten het 16 meter gebied werd gegeven, op de kruising. Tijdens vele aanvallen, die hierna volgden, werd RKDVC niet echt gevaarlijk. Het was vanmiddag erg lastig om de goed staande verdediging van DSC te omspelen. De eerste echte gevaarlijke uitbraak van DSC in de 2e helft kwam in de 87ste minuut.  Tegen een doorgebroken speler van DSC werd op rand van het 16 meter gebied een overtreding gemaakt. De vrije schop, die hieruit volgde, werd doeltreffend ingeschoten, 3-1.

RKDVC drong, in de hierna nog resterende minuten, flink aan, een hard en goed schot van Thomas Fitters werd in de 89ste minuut door de doelman van DSC met een mooie redding tot hoekschop verwerkt.

Ondanks het grote veldoverwicht geen punten voor RKDVC, waarbij een beetje geluk vanmiddag ook ontbrak. Het gegroepeerde verdedigen en de effectieve counters van DSC gaven zondagmiddag de doorslag.