Gelijkspel voor SC Elshout

SC Elshout wist afgelopen zondag een gelijkspel af te dwingen bij Boskant en blijft in de 4e klasse op de ranglijst op de 7e plaats. Het werd uiteindelijk 1-1 en Thom van Delft scoorde voor de ploeg van trainer Gilbert de Fijter.

Zondag was de uitwedstrijd tegen Boskant, een klein dorpje vlakbij St. Oedenrode, het doet zijn naam eer aan, veel bossen en het terrein is ligt aan de goede kant. We komen aan als de wedstrijd al 6 minuten oud is, entree  is 2,50 maar daarvoor kunnen we wel op een tribune aan de zonkant plaatsnemen.

De wedstrijd is vooral de eerste helft aantrekkelijk om te zien, alles gaat tegelijk op. In de 22e minuut wordt er een doelpunt van Boskant afgekeurd wegens buitenspel, 5 minuten later overkomt Elshout hetzelfde, alhoewel de scheids hem eerst goedkeurde maar na overleg met de grensrechter alsnog afkeurde. In de 44e minuut is het Boskant die (onterecht) ingooit maar wat wel resulteert in de 1-0. Weer gaat de scheids met de grensrechter overleggen, maar zijn naam is haas.

De tweede helft is in het begin duidelijk voor Boskant, zij hebben overwicht en krijgen de beste kansen. Er wordt gebald op scherp en de inzet is groot van beide partijen. In de 78e minuut scoort Thom van Delft de gelijkmaker en dat lucht op. Er worden kansen gecreëerd maar de achterhoedes zorgen ervoor dat er geen goal meer valt. De eindstand is een terecht gelijkspel. Eén puntje in the pocket, zo blijft Boskant in de competitie één puntje voor Elshout staan.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.