Hockeyheren winnen doelpuntrijk duel van Westland

Afgelopen zondag wonnen de heren van MHCD uit Drunen de thuiswedstrijd van Westland in een doelpuntrijk duel met 6-5. Door de zege blijft MHCD Heren 1 op de zevende plaats in de 2e klasse.

Afgelopen zondag  was het weer zover. Drunen kreeg bezoek van Westland. Een belangrijke wedstrijd tegen een directe tegenstander voor de middenmoot. Drunen begon deze wedstrijd in tegenstelling tot voorafgaande wedstrijden goed. Ze kregen al snel kansen en al snel na een voorzet van Thijs Titulaer tipte Pepijn Ploegmakers te bal door de benen van de keeper en stond het 1-0. Drunen liet het hierbij niet zitten en ging door. En even later stond het 2-0 en ook nog 3-0. Het leek een makkelijke wedstrijd te worden. Westland kwam nog wel terug met een doelpunt maar Drunen reageerde daarna weer terug met een doelpunt en ging de rust in met een 4-1 voorsprong.

Drunen begon de tweede helft dus met een comfortabele voorsprong en ze moesten deze wedstrijd gewoon uitspelen. Helaas maakte Drunen het zichzelf moeilijker dan het had moeten zijn. Drunen kreeg het moeilijker en kregen veel kansen tegen. Hierdoor kwam Westland terug in de wedstrijd. Het werd 4-2 en ook nog 4-3. Drunen reageerde nog wel met een doelpunt maar het spel was niet goed. En ook na de korte rustpauze werd het niet echt beter. Hierdoor kwam Westland nog op gelijke hoogte met een stand van 5-5. Om die reden moeste Drunen er een tandje bij zetten om deze wedstrijd nog te winnen. Gelukkig lukten dit. Ze kregen 5 minuten voor het einde van de wedstrijd nog een strafcorner. Drunen kreeg deze er niet in eerste instantie in maar na een deflexie vanaf de keeper kregen we hem er toch nog in. 6-5. Hierdoor won Drunen de wedstrijd alsnog met 6-5.