Opnieuw gelijkspel voor Nieuwkuijk

Zondagmiddag stond de inhaalwedstrijd Nieuwkuijk – DVG op het programma. Inhalen van 5 weken terug. De weersomstandigheden waren aanmerkelijk beter.  Fris, maar droog. Twee mooie dorpsclubs die elkaar niets toegeven op de ranglijst. Beide doen het naar behoren. Mooi in de subtop.

Om 14.40 de aftrap. Wat later dan gepland, maar het wordt toch altijd half 5 voor de wedstrijd eindigt ;-). Dus misschien 10 minuten eerder affluiten dan ‘normaal’, in Kuijk.  DVG begon wat beter aan de wedstrijd. Iets feller. Nieuwkuijk had moeite met de ballen van DVG van achteruit. Dat resulteerde al snel in de 0-1 van Bas Smulders. Een tegenvaller, maar de draad werd weer opgepikt. Ook deze wedstrijd weer met veel invallers, maar ook die behoren tot het team. je kunt nooit met 11 man de competitie in, en ook niet uit. De bank bepaalt net zo goed het resultaat!

Gelukkig was Nieuwkuijk niet van slag. Via een combinatie over het midden wist Niels Kok  zich zelf vrij te spelen en met een voor hem kenmerkende uithaal de 1-1 op het scorebord te zetten. DVG bleef aandringen en Alex verijdelde een inzet van DVG door met een kopbal de 1-2 te voorkomen. Nieuwkuijk kreeg vervolgens meer grip op de wedstrijd.  Via een inslinger van links wist Miguel  de Wijsde 2-1 binnen te koppen. Er kwamen meer kansen. Roy Fitters had de score kunnen verhogen, maar miste van kort bij. Kort daar na wist Dorus op links door te breken en de bal voor te krijgen. Via een comedy-keeperachtige actie tussen de laatste man en de keeper van DVG werd het 3-1 door een eigen doelpunt. Nieuwkuijk bleef overwicht houden. Jesse had de 4-1 op de schoen, maar miste helaas. DVG zette aan. Reno redde prachtig op een afstandspoeier, maar had geen antwoord op een kopbal van Bas van Houtum (topscorer DVG) die kort voor rust de 3-2 aantekende. Jammer, want met 4-1 was het toch even lekkerder om te gaan rusten.

Na rust begon DVG met een overwicht. Nieuwkuijk moest terug. Gelukkig wisten zij de kansen niet te benutten. Dus dat gaaf hoop. Maar na 25 minuten in de 2e helft wist wederom Bas van Houtum te scoren. 3-3. Op dat moment een prima wedstrijdverhouding, maar het actuele spelbeeld gaf geen reden tot een goede afloop. Miguel wist een inzet van de lijn te redden. En wederom was Reno alert op een goede inzet van DVG. De laatste 10 minuten vingen aan. De wedstrijd kantelde in Kuijks voordeel. Er kwam meer druk op het doel van DVG. Helaas werd dit niet meer in een overwinning omgezet. Na 6 minuten extra tijd werd de eindstand van 3-3 definitief.  Beide coaches konden zich na afloop hier in vinden. Al hadden ze uiteraard ook meer gewild. En een mooie pot voor de toeschouwers. Zij hebben zich prima vermaakt met deze wedstrijd. En ja, ook zij konden zich vinden in de uitslag, maar hadden ook graag meer gewild.

Duidelijk was dat Nieuwkuijk deze wedstrijd zich vooral voetballend heeft gemanifesteerd. De lange bal is er voor een belangrijk deel uit. De bank vult de gaten goed in. Kortom: een prima basis voor een goed vervolg van het seizoen.