RKDVC wint met ruime cijfers van B.V.V.

RKDVC wint ruim van laagvlieger B.V.V. uit Den Bosch met 5-0 door o.a twee doelpunten van Roy Lamers. Door deze overwinning staan de Drunenaren op de negende plaats op de ranglijst in de 3e klasse C.

Zondag kwam B.V.V. uit Den Bosch op bezoek. De gasten stonden voor aanvang van de wedstrijd op de laatste plaats. Echter in hun vorige wedstrijd maakten zij een goede indruk door gelijk te spelen tegen Nieuwkuijk. Trainer Edwin van Wijk had zijn ploeg zeer duidelijk gemaakt dat geen sprake mocht zijn van onderschatting. Vanaf de aftrap lieten de Drunense jongens zien dat zij dit goed in hun oren hadden geknoopt. De verdediging van de gasten kreeg meteen veel werk te verrichten. De ene Drunense aanval volgde de andere op.  Dit resulteerde direct in diverse doelmogelijkheden. De eerste die het doel van de Bosschenaren testte was Ray Kivits. Zijn schot, in de 5de minuut,  ging rakelings over het doel. Vier minuten later mocht Thomas Fitters een hoekschop nemen. Zijn inzet kwam hoog voor het doel. De kopbal van Nick van de Laar zoefde juist naast de verste hoek. Ook na deze vlammende openingsfase bleef de druk op het doel van de gasten groot. Uiteindelijk resulteerde dit in een eerste treffer in de 23ste minuut. Het was Thomas die flink druk zette op een Bossche verdediger. Het gevolg was dat hij de bal kon veroveren en fraai de bal kon afleveren bij Maurice Adegeest. Hierna ontdeed Maurice zich met een kapbeweging van zijn tegenstander en schoot onhoudbaar de bal in de verste hoek van het doel, 1-0. Ook na deze openingstreffer bleef RKDVC in een hoog tempo naar voren spelen. De Bossche gasten stonden zo zwaar onder druk dat zij geen enkele doelmogelijkheid wisten te verwerven.  Bij een hoekschop in de 34ste minuut legde Thomas de bal voor in het druk bezette gebied voor het doel. Diverse Drunense spelers probeerde op doel te schieten, maar telkens kon de bal nog voor de doellijn worden gekeerd. Echter het schot van Tugsad Kali was iedereen toch te machtig en deed het net voor de tweede keer bollen, 2-0.

Ook in de tweede helft bleef het speloverwicht van RKDVC groot. Dit ondanks het feit dat de wedstrijd in een iets lager tempo werd afgewerkt. Desondanks bleef het veldoverwicht groot. RKDVC speelde zich nog zeer veel mooie kansen bij elkaar. Al in de 46ste minuut viel het eerste grote doelgevaar te noteren. Vanuit de aftrap was de bal bij Tugsad gekomen. Zeer beheerst legde hij de bal af op Ray. Het schot van hem ging juist aan de verkeerde kant van de kruising naast het doel. Twee minuten later was het Roy Lamers die zijn vrije trap juist naast de andere kruising zag gaan. In de 72ste minuut was het dan toch nog weer raak.  Nu werd een bal door de verdediging van de gasten in de voeten van Roy gespeeld. Met een vlammend schot zette hij de 3-0 op het scorebord.  Na deze treffer waren de Bosschenaren murw gespeeld en kon RKDVC frank en vrij spelen. In de 84ste minuut werd Tugsad in de diepte aangespeeld. In het strafschopgebied werd hij gevloerd. De strafschop die hierop volgde werd door aanvoerder Bas Verhoeven onberispelijk binnen geschoten, 4-0.  Twee minuten hierna mocht Roy voor een droge knal aanleggen. Ook deze poeiert verdween in de bovenhoek van het doel, 5-0. In de vijf minuten die hierna volgde zou nog een treffer van DVC worden afgekeurd voor vermeend buitenspel. Ook testte Rik Lijbers met een afstandsschot  het aluminium. Via de lat zou zijn schot nog over het doel gaan.

Een mooie en dik verdiende overwinning deze week. Komende zondag staat de uitwedstrijd tegen het zeer sterke Nieuwkuijk op het programma. De Kuijkenaren presteren de laatste weken enigszins wisselvallig. Maar dat de ploeg klasse heeft is voor elke volger van de derde klasse C bekend. Daarom zal ook nu RKDVC tot het uiterste gemotiveerd moeten zijn wil ook komende zondag tot winst worden gekomen.