Lars Boom verlegt focus op offroadcircuit

Foto: Beverwijk.Nieuws

Voor Lars Boom zit zijn wielercarrière op de weg er voorlopig op. De 33-jarige Vlijmenaar is er niet in geslaagd om een nieuwe ploeg te vinden, nadat Roompot-Charles eerder dit jaar bekendmaakte de stekker uit de ploeg te trekken. Boom had daar nog een doorlopend contract. Hij focust zich vanaf nu op een offroadcarrière, laat Boom via zijn management aan WielerFlits weten.

De voormalig wereldkampioen veldrijden (2008) en winnaar van de Parijs-Roubaix-etappe in de Tour de France van 2014 zal mogelijk nog wel enkele malen op de weg te bewonderen zijn. “We sluiten niet uit dat hij – al dan niet op een lager niveau – wedstrijden op de weg zal rijden. Echter zal dit ter ondersteuning zij van gravel- en mountainbike wedstrijden. Daar ligt nu de volle prioriteit van Lars”, legt zijn managementbureau uit.

Nadat duidelijk werd dat Roompot-Charles zou stoppen, beraadde Boom zich over zijn toekomst. “Ik heb een mooie en lange wegcarrière op de weg achter de rug, met een aantal mooie overwinningen en ereplaatsen waar ik trots op ben. Door het stoppen van mijn huidige team, ontstond er een mogelijkheid om mijn focus te verleggen op een passie die ik al enige tijd koester. Dat zijn gravel- en strandraces, alsmede MTB marathons.”

In die laatste discipline werd Boom al twee keer Nederlands kampioen (in 2017 en 2018, dit jaar werd hij tweede), nadat hij dat eerder ook al werd in het veld, op de weg en in het tijdrijden. Bij welke ploeg hij zijn nieuwe ambities gaat vormgeven, is nog niet bekend. “Er zijn een aantal mogelijkheden welke we thans onderzoeken”, stelt Boom. “Zodra de zaken er concreet voorstaan, zal ik mijn keuze kenbaar maken.”

Bron: Wielerflits

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen