Nederlaag RKC tegen VVV-Venlo

RKC is er zaterdagavond niet in geslaagd om de punten in Waalwijk te houden. In het eigen Mandemakers Stadion wist VVV-Venlo met 1-2 te winnen en daarmee drukt het RKC verder in de zorgen. Bij rust stonden de Waalwijkers nog op voorsprong, maar na een zwakke tweede helft bleef hier niks meer van over.

De wedstrijd van tond te boek als een echte kraker. RKC moest winnen om de aansluiting te houden met VVV en ADO Den Haag. RKC begon ijzersterk aan de wedstrijd en in de 3e minuut was Sow al dichtbij de openingstreffer, maar zijn inzet kon gered worden door Kirschbaum. Na de sterke openingsfase pakte RKC door en kwam het in de 15e minuut op een 1-0 voorsprong. Hansson kreeg de bal wat gelukkig voor zijn voeten en de gehuurde aanvaller wist vervolgens schitterend raak te schieten. Bij zijn terugkeer in Waalwijk was de Zweed dus meteen belangrijk.

De fase na het doelpunt leverde heel weinig gevaar op en beide ploegen waren vooral aan het strijden rond de middencirkel. Veel slordigheden zorgde ervoor dat RKC de voorsprong makkelijk kon verdedigen. Een aantal minuten voor de rust was er pas weer wat gevaar voor beide doelen. In de 41e minuut was het eerst RKC wat gevaarlijk werd. Leemans zag de keeper ver voor zijn doellijn staan bij een hoekschop en hij probeerde het daarom in één keer. De bal ging maar net in het zijnet en enkele minuten later was VVV voor het eerst echt gevaarlijk aan de andere kant van het veld. Na een corner kon Sinclair vrij inschieten, maar Vaessen kon zijn inzet simpel keren. Hierdoor ging RKC met een 1-0 voorsprong de rust in.

De tweede helft begon een stuk levendiger en VVV wist in de 56e minuut voor het doel van RKC te komen, maar Darfalou raakte de bal na een voorzet volledig verkeerd en zijn inzet ging over. RKC reageerde sterk en deelde via Hansson en Sporkslede twee speldenprikjes uit. Na 68 minuten voetballen kreeg VVV een enorme kans op de gelijkmaker. Darfalou kon in zijn eentje op doelman Vaessen af, maar de aanvaller vergat de bal en na de daaropvolgende scrimmage eindigde de bal in de handen van opnieuw Vaessen. In de 76e minuut kwamen de bezoekers wel op gelijke hoogte. Vanuit de kluts kreeg Opoku de bal voor zijn voeten en hij wist de bal langs Vaessen in de hoek te prikken: 1-1.

Enkele minuten na de gelijkmaker kwam VVV ook op voorsprong. Darfalou mocht voor de tweede keer in deze wedstrijd alleen op Vaessen af en de aanvaller wist de keeper nu wel te omspelen en vervolgens rustig binnen te schuiven: 1-2. RKC moest nu komen en in de 84e minuut was het Van der Venne die het doel van VVV onder vuur nam, maar Kirschbaum kon makkelijk redden.

In de slotfase lukte het RKC niet meer om echt gevaarlijk te worden. Zodoende eindigde de wedstrijd in 1-2 voor VVV-Venlo. Door deze nederlaag staat RKC nu acht punten achter op de bezoekers en blijft het gat met ADO Den Haag vijf punten.