Vlijmense Boys pakt volle buit tegen Haarsteeg

In de derde klasse C stond dé derby in de gemeente Heusden op  de rol: Vlijmense Boys versus Haarsteeg. De thuisclub won met afgetekende cijfers: 5-1. RKDVC en SC Elshout wisten ook beide te winnen, Nieuwkuijk, HHC ’09 en FC Drunen hadden geen succes en verloren helaas.

Vlijmense Boys won de thuiswedstrijd tegen Haarsteeg afgetekend met 5-1 van Haarsteeg. “Dat was geflatteerd”, vond Boys-trainer Erik van Esch. “Drie van de vijf doelpunten vielen in de laatste tien minuten.” Voor Nick Pijnenburg, die twee keer succesvol was, smaakt de overwinning heel zoet. “Ik heb zes jaar bij FC Den Bosch gevoetbald. Vorig seizoen teruggekeerd, toen twee keer van Haarsteeg verloren. Dus wilde ik, en de hele ploeg, heel graag revanche nemen. Mooi dat het is gelukt.”

RKDVC zorgde voor een stunt door Zwaluw VFC in het hol van de leeuw te kloppen: 2-3. Ray Kivits, Roy Lamers en Thomas Fitters bezorgden de Drunenaren de drie punten. Trainer Edwin van Wijk was niet zo verrast. “We weten dat we goed kunnen voetballen, maar we laten het niet altijd zien. Vorige week speelden we een verschrikkelijke pot bij TGG, nu dit. Het kan dus wel, maar niet structureel.” Er staan nu nog drie wedstrijden op de rol tegen toppers. “De jongens krijgen nu de kans om de laten zien dat RKDVC wel degelijk bij de top-vijf hoort in onze klasse.”

Nieuwkuijk hield ook in de tweede competitiewedstrijd in 2020 geen punt over aan het bezoek bij Trinitas Oisterwijk: 2-1. Op het hobbelige veld leken de bezoekers na bijna een uur voetballen op weg naar een resultaat toen Rick van Buul toesloeg. “Maar binnen de minuut was het weer gelijk”, aldus trainer Corné Verhoeven. In de slotfase ging Kuijk onderuit. Lichtpuntje: “Met de lappenmand zijn we goed op weg. Spelers raken fitter.”

HHC’09, hekkensluiter in de vierde klasse F, ging met het kleinst mogelijke verschil onderuit bij VOW. Na achttien minuten viel de enige treffer, een frommelgoal na een hoekschop. Er was dus tijd genoeg om de schade  te repareren. “Dan moet je wel tot kansen komen”, zegt doelman Hakan Buyuk, “en die konden we vanmiddag niet creëren. Verdedigend stond het bij ons wel goed, want veel hebben we niet meer weggegeven.”

SC Elshout deed goede zaken bij Vorstenbossche Boys: 0-1. Het was en weinig verheffende wedstrijd, de ondergrond was daar mede debet aan. Scoren leek een hoge drempel, totdat Edgar Brok inviel. Bij zijn allereerste balcontact produceerde hij een zondagsschot, waardoor de volle mep aan punten bij de bezoekers belandde.

Vijfdeklasser FC Drunen speelde tegen The White Boys en verloor met 1-2.
The White Boys had vooraf aan de competitie grote plannen. Dik twintig spelers van kwaliteit werden overal vandaan gehaald: binnen vijftien jaar zou de ploeg door moeten stomen naar tweede divisie. Die illusie is al lang doorgeprikt: doordat financiële verplichtingen niet werden nakomen gaven veel voetballers niet meer thuis. Het gevolg is dat trainer Theo Lucius zichzelf op moet stellen. “Ik heb van te voren nog even gegoogeld waar hij allemaal heeft gespeeld”, zegt Tom van den Elshout, speler van FC Drunen. “Bij PSV, FC Den Bosch. En hij heeft drie interlands gespeeld.”

Dat Lucius met een bal om kan gaan, liet hij in de zesde minuut zien. Vanaf een meter of 25 ramde hij het leer in de bovenhoek: 0-1. Van dit doelpunt droop de klasse af.  FC Drunen, dat voor rust te veel respect toonde voor The White Boys, kwam in de tweede helft langszij. Appie Kocaaga zag zijn strafschop gestopt, maar invaller Issam Harit sloeg in de rebound toe. Maar twee minuten later schoot Harrie Hesselberth uit een vrije trap de bal feilloos tegen de netten: 1-2.