Knappe overwinning van RKDVC

Door een knappe overwinning van 2-3 op Zwaluw VFC uit Vught doet RKDVC goede zaken in de onderste regionen van de 3e klasse en kan weer naar boven kijken. Thomas Fitters was de matchwinnaar.

Zondag moest het 1e tegen Zwaluw VFC hetgeen een lastige wedstrijd zal worden, gezien de tegenstander van vandaag in onze klasse in de bovenste geledingen staat. Dus toch maar met volle moed richting Vught alwaar onder mooie weersomstandigheden de wedstrijd zal plaatsvinden. De eerste helft gaat gelijk op, waarbij wel gesteld kan worden dat RKDVC met  toch wat meer met pressie speelt, maar waarbij de plotselinge aanvallen van de tegenpartij toch levensgevaarlijk zijn. Het druk zetten betekent dan ook in de 35e minuut de 0-1 voor RKDVC van Ray Kivits. De vreugde hierover duurt echter maar kort, want na plus minus 5 minuten kan Zwaluw VFC de stand weer terugbrengen naar 1-1.Tegen het eind van de eerste helft kan Roy Lamers echter na een schitterende vrije trap de stand naar 1-2 brengen, waardoor we met een goed gevoel de rust in gaan.

De twee helft ziet er anders uit. Er komen steeds meer kansen voor Zwaluw VFC en het is daardoor regelmatig billen knijpen. Het drukken van de tegenstander resteert dan ook in de 60e minuut in de gelijkmaker. Zwaluw VFC blijft drukken, maar ook wij krijgen onze kansen. In de 85e minuut soleert Thomas Fitters door de achterhoede van de tegenstander en kan op sublieme wijze de 2-3 aantekenen. Deze stand blijft tot het eindsignaal en RKDVC kan opgelucht en wel met de drie wedstrijdpunten naar huis. Zeker verdiend mannen, want uiteindelijk hebben jullie het beste van het spel gehad. Een heel mooi resultaat, waardoor we op de standenlijst ineens een mooie sprong kunnen maken.