AZ te sterk voor RKC Waalwijk

RKC Waalwijk heeft gisterenavond in het uitduel tegen AZ met 4-0 verloren. In de eerste helft kreeg RKC goede kansen op de voorsprong, maar waren het Oussama Idrissi en Myron Boadu die voor een 2-0 ruststand zorgden. Na de rust wist Idrissi weer te scoren, evenals Calvin Stengs.

RKC begon de formatie met twee wijzigingen ten opzichte van een week er voor. Hannes Delcroix keerde terug na een schorsing en Darren Maatsen kreeg ditmaal de voorkeur op de rechterflank. Beide elftallen begonnen het duel aftastend, met een licht overwicht voor de thuisploeg. De eerste grote kans was dan ook voor AZ. Oussama Idrissi kreeg de bal op 25 meter voor het doel, maar mikte net naast.

Hierna kwam RKC meer in de wedstrijd en zocht het meer en meer het doel van keeper Marco Bizot. In een vlijmscherpe counter stuurde Emil Hansson Richard van der Venne weg, die oog in oog met de goalie aan de verkeerde kant van de paal schoot. Niet veel later bezorgde Tijjani Reijnders de AZ-doelman werk met een laag schot in de hoek. AZ bleef echter met name gevaarlijk via de flanken, waardoor de ploeg van Grim alert moest blijven in de verdediging.

Niet veel later kreeg RKC weer een mogelijkheid op de voorsprong. Van der Venne kreeg de bal bij Hansson, die in twee instanties naast schoot. De uitploeg creëerde prima kansen, maar het was AZ wat op voorsprong wist te komen. Oussama Idrissi sneed naar binnen en haalde met rechts doeltreffend uit: 1-0. Het openingsdoelpunt betekende een duwtje in de rug voor de Alkmaarders. Met name via korte combinaties werd de zestienmeter van Etienne Vaessen veelvuldig gezocht. Dit resulteerde niet veel later in de 2-0, nadat Myron Boadu met een lage voorzet werd gevonden.

Na de rust begon RKC de tweede helft met één wijziging. Hans Mulder, die in de eerste helft een gele kaart kreeg, werd vervangen door Paul Quasten. Waar RKC op zoek ging naar de aansluitingstreffer, moest het helaas al snel de 3-0 slikken. Opnieuw was het Idrissi die met schoot. Hij vond het doel met een schot in de kruising. Na ruim een uur spelen wist ook Calvin Stengs de stand op 4-0 te brengen. Zijn inzet werd ongelukkig van richting veranderd door Stefan Velkov.

Richting de slotfase kreeg RKC nog kansen om een treffer te maken via Mario Bilate en Darren Maatsen, maar zij wisten niet af te ronden. Ook AZ kreeg nog mogelijkheden via onder andere Stengs, maar de eindstand werd bepaald op 4-0.