Van Gerwen verrassend snel uitgeschakeld op Masters

Foto: WGF

Michael van Gerwen is verrassend snel uitgeschakeld  in de eerste ronde van de Masters.  Hij verloor in Milton Keynes vandoor Jonny Clayton. Het is was de eerste nederlaag op dit toernooi sinds 2014.

De Vijmenaar werd een dag eerder nog gekozen tot beste darter van het jaar. Na de overstap naar een nieuwe pijlenleverancier trad Van Gerwen met nieuwe pijlen aan op de Masters.. Na een sterke start van Clayton waren het vooral de dubbels die Van Gerwen in de steek lieten. De nummer één van de wereld miste twee kansen op 2-3, al werd het in de tiende leg wel gelijk (5-5). Dat was wel vooral te danken aan Clayton, die twee volle beurten op de dubbels verkwanselde.

Zowel in de elfde als dertiende leg werden drie dubbels gemist door Van Gerwen, die Clayton een 8-5 voorsprong zag pakken. De Welshman gooide vervolgens 66 uit voor 9-5. Met een knappe 164 finish bleef Van Gerwen nog even in de wedstrijd, maar dat bleek slechts uitstel van executie. Clayton pakte de zege in de zestiende leg met een 18-darter.

Michael van Gerwen wist dit toernooi in de periode 2015-2019 vijfmaal op rij te winnen. Met de nederlaag van James Wade (tegen Nathan Aspinall) en het ontbreken van Phil Taylor (gestopt), gaat dit toernooi een nieuwe naam op de erelijst krijgen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen