Geen doelpunten bij RKC – PEC Zwolle

RKC Waalwijk heeft zaterdagavond in het thuisduel tegen PEC met 0-0 gelijkgespeeld. In de eerst helft kreeg de thuisploeg enkele grote kansen om de score te openen, maar was het onder andere de paal die een Waalwijks doelpunt in de weg stond. In de tweede helft wisten beide ploegen elkaars doel nauwelijks te vinden en dus worden de punten verdeeld in het degradatieduel.

RKC begon het thuisduel met twee wijzigingen ten opzichte van het laatste Eredivisieduel tegen AZ. Zo kregen Juriën Gaari en Paul Quasten de voorkeur op de backposities. De wedstrijd begon goed voor de Geelblauwen. In de vierde minuut van de wedstrijd stoomde Darren Maatsen goed op aan de rechterkant en gaf een lage voorzet die in de voeten kwam van Emil Hansson. Helaas belandde zijn poging op de binnenkant van de paal, nadat het nog een lichte touché meekreeg van Bram van Polen.

Na deze grote kans bleef de thuisploeg jagen voor meer. Zo kreeg Richard van der Venne een levensgrote kans. Opnieuw was het Darren Maatsen die goed opkwam via zijn vertrouwde rechterflank en gaf ditmaal weer een scherpe voorzet. Maar ditmaal belandde de bal weer niet in de goal, doordat de nummer 10 voorlangs schoot.

Na de Waalwijkse doelpogingen zakte het tempo, waardoor er spaarzame kansen werden gecreëerd. Zowel RKC als PEC probeerden elkaar goal op te zoeken, maar telkens zat er een lichaamsdeel in de weg voor de eindpass. De eerste helft eindigde dus zoals hij begon: 0-0.

In de tweede helft was het juist PEC wat beter uit de kleedkamer kwam. De Zwollenaren zochten spitsen Lennart Thy en Mike van Duinen via de lange bal, maar Hannes Delcroix en Hans Mulder heersten in de lucht. RKC probeerde via combinaties het doel van Michael Zetterer te zoeken. Na ruim een uur spelen keerde Stanley Elbers terug in het elftal na lang blessureleed. Hij zorgde voor wat aanvallende impulsen, maar gescoord werd er niet meer in het Mandemakers Stadion. RKC en PEC Zwolle houden elkaar hiermee in evenwicht in een doelpuntloos gelijkspel: 0-0.