RKDVC en Vlijmense Boys in evenwicht

Het was een zeer winderige zondag voor de streekderby Drunen-Vlijmen. Van te voren kon je een wedstrijd verwachten waarbij de ploegen goed aan elkaar gewaagd zouden zijn. Maar de wind zou een grote invloed kunnen hebben op het spel en daarmee de einduitslag.

Vlijmense Boys was op dit moment hoger in de ranking in de 3C klasse dan RKDVC maar had wel thuis verloren van RKDVC met 1-2. In de Willy Naessens Cup staat RKDVC 1 en Vlijmense Boys 3.

Vlijmense Boys mocht aftrappen met de wind in de rug. In de beginfase moest RKDVC wennen aan de wind. Vlijmense Boys kon daardoor meteen al wat meer druk zetten. In de 4e minuut kreeg Vlijmense Boys een hoekschop. De bal kwam door de wind ongelukkig tegen een verdediger aan en belande vervolgens via een carambole bal in het doel achter Jordan. Vlijmense Boys kwam zodoende zonder weinig inspanning al snel aan een 0-1 voorsprong. De eerste tien minuten waren voor Vlijmense Boys maar langzamerhand kwam RKDVC beter in haar spel. Vooral op rechts kon RKDVC via Tugsad regelmatig gevaarlijk worden. Dit resulteerde in de 18e minuut in een terechte 1-1. Uit een hoekschop kwam de bal met de hulp van de wind mooi voor het doel van Vlijmense Boys. Maurice Adegeest kopte door en het was uiteindelijk Nick van de Laar die de bal achter de keeper van Vlijmense Boys tikte. RKDVC kreeg een licht overwicht op Vlijmense Boys. Ze hadden meer grip op de wind waarop ze beter konden anticiperen. Echt gevaarlijk kon RKDVC niet worden al was Tugsad Kali zijn verdediger regelmatig te snel af. Maar ook Vlijmense Boys bleven met deze wind in de counter enorm gevaarlijk. Een aanval van de rechterzijde kon Nick in de 25e minuut goed pareren. Yannick van Zutphen kon in een minuut later nog een schot op het doel geven maar deze was niet moeilijk genoeg voor de keeper. Na een ruim een half uur spelen kreeg RKDVC in korte tijd twee hoekschoppen. Het was zeer gevaarlijk voor het doel van de Vlijmense Boys maar we kregen de bal er niet in. De keeper kon de inzetten steeds keren. In de 35e minuut brak Tugsad van rechts door maar er was niemand om de prachtige voorzet te verzilveren. Naarmate de 1e helft op zijn einde kwam kreeg Vlijmense Boys ook weer mogelijkheden. In de 44e minuut moest Tugsad met een blessure aan zijn hamstring onfortuinlijk van het veld. Het was toch Vlijmense Boys die net voor rust op een 1-2 voorsprong kwamen uit een penalty. Uit een aanval vanaf de rechterzijde kon de aanvaller de bal goed voorkrijgen. Het was Bas die de spits in het strafgebied toch te veel naar de grond trok. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Jordan was kansloos bij de goed ingeschoten penalty.

Na de aftrap voor de 2e helft door RKDVC moest men toch weer in het ritme komen. Met de wind in de rug was het weer even wennen. Daarbij leek het ook alsof de wind wat sterker was geworden. We creëren in de eerste 15 minuten diverse mogelijkheden maar deze waren niet moeilijk genoeg voor Vlijmense Boys. In de 57e minuut werd in de counter Maurice stevig onderuit gehaald op ca 32 meter van het doel. De vrije trap leverde helaas niets op. In de 60e minuut kwam de verdiende gelijkmaker. Vanuit de achterhoede van RKDVC ging de bal hard naar voren. Het leek even op buitenspel, maar de keeper verkeek zich op de bal en deze ging tussen de benen door richting doel. Ramon Kok kon het laatste tikje geven en we stonden weer gelijk. Vlijmense Boys waren het er niet mee eens wat mogelijk even resulteerde in extra felheid en overtredingen van Vlijmense zijde. In de 67e minuut ontstond voor de keeper een hachelijke situatie waarbij Ramon de bal niet lekker (en ook met z’n arm) mee kreeg. In de 69e minuut was RKDVC weer dicht bij het doel. De voorzet van Roy Lamers bereikte Ramon maar de bal ging te hoog en het bleef 2-2. De uitvallen van Vlijmense Boys bleven gevaarlijk. In de 71e minuut kregen de Vlijmenaren een vrije trap vanaf 21 meter. Deze ging gelukkig mede door de wind te veel naar de linkerzijde en naast. In de 77e minuut mocht Yannick nog hard richting de kruising schieten. De keeper voorkwam erger door deze net uit het doel te tikken. In de 81e minuut kon Jelle met een verdediger op zijn hiel alleen op de keeper af maar hier kwam niet het winnende doelpunt uit. Het was Jordan die in de 85e minuut de punt voor RKDVC redde. Een Vlijmense aanvaller verschalkte Ralph en kon alleen richting Jordan, die de bal met de voet goed verdedigde. Het bleef spannend tot de laatste minuut. Van beide kanten kon het winnende doelpunt vallen maar uiteindelijk bleef de stand dus op 2-2. Overall gezien misschien wel een terecht eindstand, maar gevoelsmatig had er voor RKDVC met een licht overwicht, toch meer ingezeten.