RKC geeft 0-2 voorsprong weg in Almelo

RKC Waalwijk kende zondag een lastige middag in Almelo. De ploeg van Fred Grim begon nog effectief aan de wedstrijd en kwam op een 0-2 voorsprong. Toch bleek de thuisploeg over de hele wedstrijd een maatje te groot en bleven de punten in Almelo.

Fred Grim moest voor de wedstrijd gaan schuiven met zijn basiselftal. Met name de spitspositie was onderbezet vanwege de blessures van Mario Bilate en Dylan Vente. Ook Sylla Sow ontbrak vanwege een schorsing, waardoor Anas Tahiri van het middenveld door werd geschoven naar de punt van de aanval. Tijjani Reijnders werd toegevoegd aan het middenveld en de rest van het elftal bleef ten opzichte van het duel tegen FC Utrecht in tact.

Om stipt 14:30 floot scheidsrechter Edwin van de Graaf voor het begin van de wedstrijd. Het eerste gevaarlijke moment kwam op naam van RKC. Anas Tahiri gaf de bal goed mee aan Emil Hansson. De buitenspeler trok naar binnen en zijn schot schampte de buitenkant van de paal. Daarna was het de thuisploeg dat het gevaarlijkste was in de openingsfase. Na vijf minuten raakte Juriën Gaari in een valpartij Delano Burgzorg en wees Van de Graaf naar de stip. Cyriel Dessers nam plaats achter de bal, maar schoot de bal naast. Even later was Heracles Almelo nogmaals dicht bij de openingstreffer. Na een vrije trap van Mauro Junior kopte Kiormoutzoglou op de lat.

Zo was het een erg aantrekkelijke openingsfase in Almelo. Dit kreeg een vervolg toen scheidsrechter Van der Graaf binnen het kwartier de bal op de stip legde voor de Geelblauwen. Na een knappe opening van Leemans kwam de bal bij Richard van der Venne. De middenvelder probeerde Van den Buijs te omspelen, waarbij de verdediger hands maakte. Clint Leemans nam plaats achter de bal en stuurde Janis Blaswich de verkeerde hoek in: 0-1.

De thuisploeg creëerde veel kansen, maar gingen niet zorgvuldig met de mogelijkheden om. Een snelle aanval werd door Dessers afgelegd op Mauro Junior, maar een katachtige redding van Etienne Vaessen voorkwam de gelijkmaker. Na wederom een vrije trap van Mauro Junior kwam de bal op hoofd van Van den Buijs, maar hij kopte voorlangs. Deze missers leken de Heraclieden duur te komen staan. Na een lange bal van Leemans wist Van der Venne Tahiri te bereiken. De middenvelder leek de bal niet goed mee te krijgen, maar zette hiermee de verdediging ook op een verkeerd spoor en verschalkte Blaswich knap in de verre hoek: 0-2.

Zo had RKC een comfortabele voorsprong opgebouwd. Echter zou in een tijdsbestek van vijf minuten de stand weer gelijk worden getrokken. Twee minuten na de goal van Tahiri vond Mauro Junior vanuit een corner het hoofd van Van den Buijs die volledig vrijstaand raak kon koppen: 1-2. Drie minuten na de aansluitingstreffer was Heracles wederom trefzeker. Dessers gaf een steekbal op Van de Water die in duel met Delcroix de bal fortuinlijk meekreeg. Hij wist Vaessen in de verre hoek te passeren: 2-2. Na een erg open eerste helft zochten beide ploegen met deze gelijke stand ook de kleedkamers op.

Na rust kwam de eerste kans op het conto van de Waalwijkers. Een corner van Leemans kwam voor de voeten van Tahiri, maar schoot de bal ruim over. Na een zeer doelpuntrijke eerste helft zou het eerste doelpunt van de tweede helft vijf minuten op zich laten wachten. Een foute terugspeelbal werd onderschept door Mauro Junior. Hij legde breed op Dessers die een overstapje maakte, waarna Van der Water vrij in kon schieten: 3-2. Binnen het kwartier had Heracles dé mogelijkheid om een gat van twee doelpunten te slaan. Mauro Junior omspeelde Vaessen en legde af op Burgzorg die van binnen de vijf meter binnen kon tikken. Echter raakte de aanvaller de lat, waardoor het gat op één doelpunt bleef.

De druk van de thuisploeg bleef hoog op het doel van Etienne Vaessen. Toen ons RKC na ruim een uur de aanval zocht was het in de tegenstoot direct raak voor de thuisploeg. Delano Burgzorg werd diep gestuurd en speelde zich met een knappe kapbeweging vrij. Ditmaal was de aanvaller wel slagvaardig en schoot raak: 4-2.

RKC kende een lastige wedstrijd, waarin het veel onder druk werd gezet door de thuisploeg. In het laatste kwartier kwam RKC iets meer onder de druk uit en probeerde de aansluitingstreffer te maken. Tweemaal probeerde Tijjani Reijnders het doel onder vuur te nemen, maar zowel de inzet met de buitenkant als die van afstand zouden niet tussen de palen eindigen. De aansluitingstreffer bleef in het restant van de wedstrijd uit.