Gelijkspel voor Nieuwkuijk tegen DVG

Zondag was voor Nieuwkuijk de uitwedstrijd bij DVG in Liempde en het werd een 3-3 gelijkspel. Na de wedstrijd waren beide trainers ontevreden, maar ze konden ook weer leven met de uitslag. Hoe kwam dat?

Nieuwkuijk begon goed aan de wedstrijd, goed voetballen wat meteen een eerste kans opleverde voor een doorgebroken Rik die tegen de keeper aan schoot. Hij maakte zijn ‘fout’ gelukkig direct goed door kort daarop in de rechterbenedenhoek de 0-1 aan te tekenen. Smet was de enkelblessure van Roy (de Vaan) die met de brancard van het veld gedragen werd. Nieuwkuijk ging weer door, met goed voetbal. De 0-2 hing in de lucht. Maar uit het niets werd met een schitterende knal van Bas Smulders in de linkerbovenhoek de 1-1 op het scorebord gezet. Die tegenvaller had invloed op het goede spel van Nieuwkuijk. Het draaide om. DVG werd steeds sterker. Jorne had nog een mooie safe op een schot van DVG en direct daarop de volgende tegenvaller. John ging er met een spierblessure af. Dat is nummer 2. Het werd nog erger want een communicatiefout in de Kuijkse verdediging werd afgestraft met een 2-1 van Tommy van Schijndel. Kort voor rust werd het zelfs 3-1 door een voorzet van links die goed werd afgewerkt door Bas van Houtem. Nieuwkuijk was de weg kwijt.

Dan maar zien te herpakken in de 2e helft. Maar DVG zette het spel van de eerste helft door. Zij hadden het overwicht. Maar het was Niels die met een geplaatst schot in de linkerbovenhoek (paal en lat geraakt!) plots weer moed bracht in de Kuijkse harten. 3-2. Zou het dan toch? Jawel! Twee minuten later was het Stef die de wedstrijd in evenwicht bracht. Dat was een meevaller gezien het spelbeeld. Maar de tegenvaller was dat Mitchel – nummer 3 – met de brancard van het veld moest. Pfff, dan zit je in de hoek waar de klappen vallen. En toch, in deze wedstrijd kan alles. Niels brak op links door en werd volgens de scheidsrechter onreglementair gevloerd. Penalty!. Whaaauw, zouden we hier nog de 3 broodnodige punten meenemen? Maar nee, Sven miste de opgelegde kans. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Iedereen tevreden en toch weer niet. Maar oké, we doen het er mee. Puntjes sprokkelen is het devies voor nu.