NK 20 km snelwandelen naar Drunen

Foto: Hans van der Knaap organisatie

De Atletiekunie heeft het Nederlands Kampioenschap 20 km snelwandelen toegewezen aan Drunen. Dit kampioenschap zal plaatsvinden op de atletiekbaan van DAK op zaterdag 29 augustus. 

Oorspronkelijk zou het kampioenschap in juni in Tilburg plaatsvinden, maar dat kon vanwege het coronavirus niet doorgaan.

Grote favoriet is Rick Liesting die de voorgaande drie edities ook op zijn naam wist te schrijven. Een belangrijke medaillekandidaat is Paul Jansen van de Drunense atletiekvereniging DAK. Jansen behaalde bij de Europese kampioenschappen in zijn leeftijdsklasse verschillende zilveren en bronzen medailles. Vorig jaar werd Jansen tweede in dit Nederlands kampioenschap.

De technische organisatie van de wedstrijd is in handen van de Rotterdamse Wandelsport Vereniging, die veel specialistische kennis en ervaring heeft op het gebied van snelwandelen.

Ook de Nederlandse kampioenschappen atletiek vinden dit jaar alsnog plaats. De maatregelen rond het coronavirus verhinderden de strijd om de nationale titels die eind juni had moeten plaatsvinden in Den Haag. Nadat de Atletiekunie aanvankelijk had gemeld dit jaar geen heil meer te zien in het vinden van alternatieve data, komt er dankzij de hulp van verenigingen alsnog een aangepast kampioenschap op 29 en 30 augustus op de atletiekbaan Maarschalkerweerd in Utrecht.

Ook voor andere NK’s zoals bij het snelwandelen, de meerkamp en de marathon werden data en locaties gevonden. De meeste wedstrijden zullen worden afgewerkt zonder of met een beperkt aantal toeschouwers. Wel probeert de Atletiekunie via bijvoorbeeld een livestream een zo groot mogelijk publiek te laten meegenieten. Voor de organisatie van de NK atletiek

Het NK marathon wordt gelopen tijdens de marathon van Amsterdam die, mits mogelijk vanwege de coronamaatregelen, op 18 oktober doorgaat. Bij de andere alsnog ingeplande NK’s gaat het om 20 kilometer snelwandelen (29 augustus, Drunen), meerkamp (5-6 september, Emmeloord), 10.000 meter (19 september, Leiden), para-atletiek (20 september, Tilburg), 10 en 50 kilometer snelwandelen (4 oktober, Tilburg) en de werpvijfkamp (25 oktober, Edam).

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

 

Reacties