Tal van derby’s voor Heusdense derdeklassers

Foto: Arjan van Dongen

Half maart ging de competitie op slot, komende zondag start weer een nieuw seizoen. De echte voetbalfans zullen ernaar hebben uitgekeken. Vooral voor de clubs in de gemeente Heusden die in de derde klasse B uitkomen wordt het een heel interessant seizoen: het staat bol van de derby’s.

Vorig seizoen speelden Vlijmense Boys, Nieuwkuijk, Haarsteeg en RKDVC derby’s tegen elkaar. Maar in deze klasse zijn ook Baardwijk, RWB en Waspik ingedeeld – de Langstraat maakt er dus de dienst uit. Elke week staan er dus wel een of meer regionale krachtmetingen op het programma.

Zondag is er al meteen een interessant affiche: Nieuwkuijk ontvangt RKDVC. Beide ploegen konden vorig seizoen niet zo veel potten breken. Voor Kuijk maakte dat niks uit: de blauw-witten zijn blij met hun stek in de derde klasse. RKDVC zal dit seizoen waarschijnlijk meer willen: meedoen om de prijzen. Opmerkelijk is de komst van Hakan Buyuk naar Drunen, jarenlang doelman van HHC’09.

Haarsteeg, dat Baardwijk op bezoek krijgt, stond  vorig seizoen toen de competitie werd stilgelegd een stukje onder de middenmoot. Dat worstelen om maar uit de gevarenzone te blijven duurt al een paar jaar. Het zal benieuwen of dit seizoen dat kan worden voorkomen.

Voor Vlijmense Boys, dat zondag in Tilburg TSV Gudok bestrijdt,  was het jammer dat de competitie niet werd afgewerkt: de mannen van de nieuwe trainer Erik van Esch deden het uitstekend, leken op weg naar de nacompetitie. Het zou een knappe prestatie zijn als rood en zwart dit weet te herhalen.

In de vierde klasse F moet SC Elshout, dat start met een uitwedstrijd bij Buren, het sowieso één seizoen doen zonder Thom van Delft. De veelvuldig scorende spits heeft besloten om een andere sport uit te proberen: wielrennen. Een aderlating voor trainer Gilbert de Fijter, toch zal het voor SC Elshout geen probleem moeten worden om op z’n tijd punten mee te pakken.

Voor HHC’09 pakte de coronacrisis goed uit: de kans op degradatie, die levensgroot was, ging van de baan. Dus begint de ploeg uit Oudheusden aan zijn elfde seizoen in de vierde klasse. Op voorhand lijkt het weer een lastig karwei te worden. Zo is een van de beste spelers, doelman Hakan Buyuk, vertrokken naar RKDVC. Aan de andere kant: na een buitengewoon beroerde start begon trainer Ger Henskens eindelijk punten te sprokkelen, wist hij de ploeg meer naar zijn hand te zetten. Wellicht zet zich dat door.

FC Drunen gaat komende zondag in de vijfde klasse B een bezoek brengen aan DVVC. Veel aspiratie zullen de mannen van trainer Ali Albayrak niet koesteren, al zijn er wel enige versterkingen gekomen. Een plek in de middenmoot, dat lijkt het hoogst haalbare.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen