VV Nieuwkuijk pakt weer winst in uitwedstrijd

In de derde klasse B heeft Nieuwkuijk uit zijn twee uitwedstrijden de volle mep gehaald. Eerst wonnen de mannen van trainer Corné Verhoeven bij Vlijmense Boys (3-4), deze keer moest Baardwijk in het stof bijten: 1-2.

Een handsbal zorgde ervoor dat de thuisclub tien minuten lang de weg kwijt was, de gasten profiteerden er dankbaar van. Eerst benutte John van Dommelen de pingel, Rick van Buul schoot kort daarop Kuijk naar een riante voorsprong. Die ging vlak voor rust deels teloor. “Daarna hebben we het niet meer lastig gehad”, zag Verhoeven, “hebben we de wedstrijd zakelijk uitgespeeld.”

Haarsteeg boekte zijn tweede zege op tij, bij ZIGO werd het 2-3. Robin van Esch, die vorige week tegen RKDVC nog scoorde, deed dat in Tilburg dunnetjes over. Twee keer prikte hij de bal tegen de touwen, in een tijdsbestek van drie minuten. Even later pikte Mathieu Schellekens nog een doelpunt mee: 1-3. De thuisclub deed voor de rust nog iets terug, daarmee was de eindstand bepaald. “Dat hebben we deels ook te danken aan Aaron van Engelen”, zegt trainer Metin, “want hij had nog twee prachtige reddingen in huis.”

RKDVC heeft na drie wedstrijdrondes alle smaken van uitslagen geproefd. Na een gelijkspel tegen Trinitas Oisterwijk, een nederlaag bij Haarsteeg werd er thuis gewonnen van Be Ready: 3-2. Voor rust speelden de Drunenaren een uitstekende wedstrijd, dat werd binnen het kwartier uitgedrukt met twee doelpunten. Roy Lamers en Maurice Adegeest tikten de bal tegen het net. Vlak voor rust pikte Bram van Delft zijn allereerste doelpunt op het hoogste niveau mee. “Nog zo op het hart gedrukt om het eerste kwartier in de tweede helft schadevrij door te komen, dan zou het geloof bij Be Ready wegebben. Maar dat is niet gelukt, we kregen twee doelpunten tegen”, zag trainer Edwin van Wijk. “Desondanks hebben we verdiend gewonnen.”

Vlijmense Boys ging thuis tegen Trinitas Oisterwijk met 1-2 onderuit. “Klinkt gek, want we scoren heel veel en we krijgen er nog meer tegen, maar dit was een typische 0-0-wedstrijd”, vond trainer Erik van Esch. Dat werd het dus niet, de pijn werd wel degelijk gevoeld. Want paal en lat voorkwamen dat de Boys een feestje konden vieren. Alleen Stef Lammers lukte dat, toen was de wedstrijd al beslist.

‘Lex Immers’ bezorgt SC Elshout zijn vierde zege
Vierdeklasser SC Elshout zit op een roze wolk, want boekte zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen Maliskamp zijn vierde zege: 2-1. Daan van den Blink lijkt heel veel op Lex Immers, de Hagenees die bij Feyenoord speelde. Immers kon soms vreemd uit zijn slof schieten, prachtige doelpunten maken. Van den Blink deed hem dat in de extra tijd. Hij nam van grote afstand de bal op de slof, nota bene met zijn chocoladebeen, en de bal vloog snoeihard in de kruising. Zo pakten de mannen van trainer Gilbert de Fijter voor de tweede keer op rij in extremis  de drie punten. Daarvoor moest de thuisclub een kort na rust opgelopen achterstand nog wel goedmaken, Bram de Kort flikte dat.

In 4G ging de wedstrijd tussen HHC’09 en Buren niet door. Vanwege de hevige regenval was het veld niet goed bespeelbaar.

In de vijfde klasse A pakte FC Drunen thuis drie punten tegen ADVENDO: 2-0. De ploeg uit Breda had meer individuele klasse, vond trainer Ali Albyarak. “Maar wij waren meer een team en dat heeft de doorslag gegeven.” Emre Ince opende de score; Joram Boswinkel, die in februari weer terugkwam uit Curaçao, sierde zijn invalbeurt met een doelpunt op.