Maak kennis met de waterpolotrainers van AquAmigos!

Foto: AquAmigos

Waterpolo staat ten onrechte bekend als een harde sport. Men verwart het uiterlijke vertoon en de fysieke inspanning ervan. Ondanks dat je tegen een stootje moet kunnen, komen er nagenoeg geen blessures voor bij waterpolo, in tegenstelling tot meer blessuregevoelige balsporten zoals voetbal, handbal en volleybal.

Nu dat de wedstrijden stil liggen laten wij u graag kennis maken met enkele trainers binnen onze vereniging. In deze eerste editie: jeugdcoördinator Maaike Walters en jeugdtrainer Wouter van Gent.

“Zwemvereniging AquAmigos biedt waterpolo voor jong en oud, voor meisjes en jongens, voor dames en heren, die in het bezit zijn van bijvoorkeur zwemdiploma B. De waterpololeden van AquAmigos worden vanuit de jeugd op een gestructureerde manier steeds op een hoger niveau gebracht. Bij de allerjongsten, de mini’s, staat het spelplezier voorop. Zo leren ze al spelend de bal onder controle te krijgen en nemen ze deel aan miniwaterpolotoernooitjes. In deze fase spelen de jongens en meisjes nog gemengd. Wanneer je ouder wordt, komen langzaam maar zeker ook de technische en tactische aspecten van het waterpolo om de hoek kijken. Dit jaar spelen we competitie met een team onder de 11 jaar, onder de 13 jaar en onder de 15 jaar.” aldus jeugdcoördinator Maaike Walters. “Het zou mooi zijn wanneer we later in het seizoen nog enkele wedstrijden zouden mogen spelen met de jeugd, maar voor nu gaat de volksgezondheid voor en zijn we blij dat we kunnen en mogen blijven trainen. Met de waterpolojeugd van AquAmigos trainen wij zowel in Zwembad Die Heygrave te Vlijmen als in Zwembad Olympia te Waalwijk. En staat er wekelijks een trainerskorps klaar van jong tot oud. Jeugdtrainer Wouter is één van die trainers. Wouter is zijn eigen waterpolo-carrière ook als klein jongetje bij AquAmigos begonnen. Na een aantal jaren als speler bij MNC Dordrecht op hoog niveau te hebben getraind en gespeeld, heeft Wouter met ingang van dit seizoen gekozen voor zijn maatschappelijke carrière. En ook die ligt in de sport. Wouter is student aan sportacademie van het Koning Willem 1 College in Den Bosch.”

Walters, zelf in het bezit van haar waterpolotrainersdiploma, vervolgt enthousiast: “In de zomer vroeg Wouter me of hij stage mocht komen lopen bij AquAmigos en of ik zijn stagebegeleider wilde zijn. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Niets zo leuk om jong volwassenen te begeleiden in hun maatschappelijke carrière en al helemaal als dat in een gedeelde passie kan. Binnen zwemvereniging AquAmigos besteden we dan ook veel aandacht aan het opleiden van jeugdig kader. Dit doen we zowel als erkend leerbedrijf voor stagiaires zoals Wouter, als door deel te nemen aan het programma Citytrainers en TALENTED in samenwerking met Stichting de Schroef.” Jeugdtrainer Wouter: “Ik vind het ontzettend leuk en leerzaam om training te mogen geven aan de jeugd tot en met 15 jaar. Waterpolo is niet alleen leuk om te doen, je wordt er ook nog eens sterk van!”

Zwemvereniging AquAmigos is op donderdagavond in Zwembad Olympia te Waalwijk van 18.15-19.15 uur nog op zoek naar een trainer voor de mini’s en onder 11 groep. Interesse? Mag ook als stageplaats! Maak het kenbaar via [email protected]

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen