Van Gerwen uitgeschakeld op het EK

Foto: WGF

Voor het derde jaar op rij is Vlijmenaar Michael van Gerwen er niet in geslaagd om de kwartfinales op het EK Darts te halen. Ian White was in de tweede ronde met 10-4 te sterk voor de nummer één van de wereld.

Van Gerwen begon het toernooi hoopvol met een klinkende zege op Darius Labanauskas, maar botste nu op een superieure White. The Diamond was scorend heer en meester en benutte, in tegenstelling tot Van Gerwen, wel zijn kansen op de dubbels.

De eerste vijf legs gingen allemaal naar White. In drie van deze legs kreeg Van Gerwen één of meerdere pijlen op de dubbels, waaronder drie in de eerste leg.

Na de pauze breidde The Diamond zijn voorsprong uit naar 7-2. Even leek Van Gerwen de spanning terug de brengen in de wedstrijd, maar zijn opleving was van korte duur. Met twee prima legs werd de achterstand teruggebracht tot 4-7, maar White behield zijn dubbele break vast door via dubbel 16 op 8-4 te komen.

De Engelsman brak de Nederlander daarna opnieuw, dit keer via dubbel 20 nadat Van Gerwen opnieuw een pijl op de dubbel had gemist. White had nog maar één leg nodig voor de winst en wist die benodigde leg meteen te pakken. Met een 15-darter zorgde de drievoudig Euro Tour-winnaar voor de uitschakeling van Van Gerwen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen