Nederlands duo naar kwartfinales World Cup of Darts

Foto: WGF

Michael van Gerwen en Danny Noppert hebben zich zaterdagavond geplaatst voor de kwartfinales van de World Cup of Darts. De twee wonnen in de tweede ronde van Spanje: 2-0.

Michael van Gerwen gooide een sterke partij tegen de Spaanse kopman Alcinas. Met een 112 finish en een 13-darter stond de nummer één van de wereld al snel op een 2-0 voorsprong. Dubbel 16 bracht de Vlijmenaar op 3-0 in de derde leg, waarna Alcinas in de vierde leg een kansje op dubbel 16 miste om op het scorebord te komen. Een dure misser, want Van Gerwen bezorgde daarna met een 15-darter het eerste punt voor Nederland.

Noppert won wat moeizamer. Zijn tegenstander Noguera, die overigens goed speelde, kreeg zelfs zes matchpijlen om de tweede single te winnen en dus een beslissende koppelpartij af te dwingen. Die werden echter allemaal gemist, waarna Noppert zijn tweede matchdart wel benutte en het duel in het slot gooide.

Zondagmiddag speelt Nederland in de kwartfinales van de World Cup of Darts tegen het Duitse duo Gabriel Clemens en Max Hopp. Bij winst wacht Wales (Gerwyn Price en Jonny Clayton) of Australië (Simon Whitlock en Damon Heta) in de halve eindstrijd.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen