Nederlaag voor RKC Waalwijk in thuiswedstrijd

RKC Waalwijk heeft zaterdagavond een zure nederlaag geleden tegen Sparta Rotterdam. In het Mandemakers Stadion trokken de Waalwijkers uiteindelijk aan het kortste eind door doelpunten van Lennart Thy en Abdou Harroui: 0-2.

De openingsfase van dit belangrijke duel was qua balbezit voor Sparta. Beide ploegen probeerden voetballend de defensie van de oppositie te doorbreken. Door dit schaakspel waren kansen spaarzaam in de eerste 20 minuten. De Spartanen probeerden het tweemaal van afstand via Adil Auassar en Bryan Smeets, terwijl RKC gevaarlijk werd uit een corner door een kopbal van Vitalie Damascan. Doelman Okoye reageerde bij de eerste paal alert.

Na een klein half uur leek de score te worden geopend door de bezoekers, maar scheidsrechter Oostrom constateerde dat Kostas Lamprou werd gehinderd door de scorende Bart Vriends. Hierdoor werd het doelpunt afgekeurd en bleef de stand gelijk. Vlak voor rust leek RKC recht te hebben op een strafschop, toen Damascan in de rug werd gelopen. Waar Oostrom eerst het voorval wegwuifde, kwam de VAR tussenbeide. Na overleg met Zeist bleef de beslissing staan: geen penalty. Direct hierna kreeg Ola John nog een goede kans bij de tweede paal, maar zijn inzet werd gekeerd door Okoye. Doordat ook Smeets in de laatste seconden van de eerste helft een mogelijkheid om zeep hielp werd de rust doelpuntloos bereikt.

Ook in het begin van de tweede helft was het een gelijkwaardige strijd. De eerste poging kwam op naam van Thy, maar zijn poging ging naast het doel van Lamprou. Diezelfde Thy was na een klein uur wel trefzeker. Een voorzet vanaf Sven Mijnans werd in de verre hoek hard ingekopt door de Spartaanse spits: 0-1.

De klok tikte door in het nadeel van de Waalwijkers. Met nog tien minuten te gaan was RKC dichtbij de gelijkmaker. Morad El Haddouti slingerde een indraaiende bal het strafschopgebied in, op het hoofd van Richard van der Venne. De middenvelder kopte helaas naast het doel van Okoye. Sparta koos met het inbrengen van Beugelsdijk voor Smeets voor het verdedigen van de voorsprong. RKC zocht naar de gelijkmaker, maar kreeg in de blessuretijd de deksel op de neus. Abdou Harraoui verschafte met een individuele actie een kans voor het doel en vond in de korte hoek het net: 0-2. Zo eindigde deze wedstrijd in mineur voor de Geelblauwen, waarbij het Sparta over zich heen ziet gaan.

Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.