Van Gerwen en Noppert uitgeschakeld in kwartfinale

Foto: Pixabay

Er komt dit jaar geen vijfde titel voor Nederland op de World Cup of Darts. Michael van Gerwen en Danny Noppert verloren bij de laatste acht van Duitsland na een koppelwedstrijd. Nederland kende een opmerkelijke voorbereiding in Salzburg op het duel met de Duitsers Gabriel Clemens en Max Hopp.  Michael van Gerwen werd met een rugblessure wakker en lang was onduidelijk of de wedstrijd überhaupt wel door kon gaan.

De Vlijmenaar werd in het ziekenhuis behandeld aan een beknelde zenuw en was op tijd terug in de Salzburgarena voor het treffen met Duitsland. Hij was fit genoeg om te starten aan het duel, maar de voorbereiding was behoorlijk verstoord.

Het gevolg was wel dat Danny Noppert als eerste moest aantreden. De Fries kon Nederland niet op voorsprong zetten, want hij verloor met 4-3 van Gabriel Clemens. Van Gerwen won vervolgens wel de tweede single tegen Max Hopp met 4-1.

Een koppelpartij kwam er aan te pas, de vierde van de middagsessie al. Nederland startte hoopvol, doordat Noppert via tweemaal tops Oranje op 2-0 zette. De Duitsers kwamen daarna op het scorebord met een 13-darter en zorgde vervolgens voor een rebreak via dubbel 8.

Later op de avond won Wales voor de eerste keer de World Cup of Darts. Gerwyn Price en Jonny Clayton bezorgden hun land de eerste wereldtitel door Engeland in de finale met 3-0 aan de kant te schuiven.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen