De vrijwilligers van AquAmigos: zesde editie Rik Hendriks

Foto: AquAmigos

Nu dat de wedstrijden stil liggen laat Waterpolovereniging AquAmigos u graag kennis maken met de vele vrijwilligers van de vereniging. In deze zesde editie komt aanbod scheidsrechter Rik Hendriks.

Ook mij is gevraagd om wat over mijn vrijwilligers activiteiten voor Aquamigos te vertellen. Heb even zitten twijfelen, ik hoef niet zo nodig op de voorgrond. Maar goed, ook bij Aquamigos zijn we nog steeds op zoek naar vele vrijwilligers en wellicht dat mijn verhaal andere ouders, leden of wildvreemde op het idee brengt om ook iets voor Aquamigos te gaan doen! Want vele handen maken licht werk!

Hoe is het zo gekomen?
Eind ‘96 heb ik via een studiegenoot -later mijn zwager-, mijn vrouw leren kennen. Ik had al van hem begrepen dat zijn vriendin en haar zus ook aan waterpolo deden. Dat doe ik zelf al vanaf een jaar of 10. Dus daar was wel een link. Zelf tot mijn 27ste bij PFC Rheden waterpolo gespeeld. Bij deze verenging heeft mijn vader ook vele jaren vrijwilligers werk gedaan, hij zit nu nog af en toe achter de jury tafel!  Het vrijwilligers werk heb ik dus niet van een vreemde.

Nadat we inmiddels een 3 tal jaren samenwoonde en via Rheden en Nieuwegein beland waren in Drunen. Is mijn vrijwilligers carrière bij Aquamigos niet veel later begonnen. We hadden inmiddels 1 dochter, ik speelde zelf ook bij destijds nog WPC98 als ik me niet vergis.

In Drunen werd elk jaar een waterpolo toernooi georganiseerd, dat liep na het stoppen van een aantal vast gediende niet meer zo als men wenste en de polocommissie was op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Vanaf dat moment, ik denk dat het 2003 was, hebben we het toernooi elk jaar zien groeien. In het jaar 2009 hadden we 53 deelnemende teams! Door het organiseren van dit toernooi kwamen er, zo bleek later regelmatig, oud leden kijken, een aantal bleven hangen en zijn ook weer lid geworden, spelen weer polo of zijn vrijwilliger geworden. Daarmee had het toernooi een positieve uitwerking. Totdat het zwembad in 2012 een nieuwe uitbater kreeg, die besloot het wedstrijd bad om te dopen in een zandbak waardoor wij geen toernooi meer konden organiseren. Dit was dus het einde van die vrijwilligers taak!

Als je je dan een beetje thuis begint te voelen binnen de vereniging en het ook een heel klein beetje jou vereniging wordt –wij hadden inmiddels 3 kinderen-  bedenk je dat die wellicht in de toekomst ook nog zouden willen gaan zwemmen / waterpoloën, dus toen in 2005 de vraag kwam of ik de dames wilde gaan trainen / coachen kon ik daar geen nee op zeggen. Deze functie heb ik uiteindelijk tot 2012 bekleed. We hadden op dat moment 3 dames teams. Vanuit mijn rol als organisator van het DWT (Drunens Waterpolo Toernooi) was ik inmiddels ook toegetreden tot de waterpolo commissie. Daar was ook onze huidige trainer van H1 Arthur van Gendt onderdeel van. Hij was tevens vicevoorzitter en zo kwam in mei/juni 2014 het verzoek vanuit de gemeente bij het bestuur binnen of wij als vereniging interesse hadden om de sportkantine in die Heygrave te gaan exploiteren ism Vlijmscherp SVH. We kwamen tot de conclusie  dat we deze kans niet konden laten lopen. De verenging kon wat extra inkomsten prima gebruiken. Subsidies vanuit de gemeente waren tot een minimum terug gebracht en de badhuur ging elk jaar omhoog. Dus om de zwem en waterpolo sport nog enigszins betaalbaar te houden, was een extra financiële bijdrage zeer gewenst. Zo gezegd zo gedaan, augustus 2014 met Arthur van Gendt, Stephan Diesveld en ikzelf richting Makro om zo onze eerste inkopen te doen. Dat doen we nu dus nog steeds, had me voorgenomen om 3 jaar de kar te gaan trekken. Inmiddels zijn we 6 jaar verder, ben nu verantwoordelijk voor de inkoop, financiën en draai ook heel regelmatig een kantinedienst op de donderdag en of vrijdag avond. We hebben op deze 2 avonden vele vaste gasten, onze eigen teams die in die Heygrave trainen, 2 badminton verenigingen, de basketballers van Vlijmscherp SVH die de kantine samen met ons bemannen, zij verzorgen de woensdag avond en zijn in het weekend vaak geopend omdat er dan thuiswedstrijden worden gebasketbald. Op vrijdagavond wordt er in competitie verband gebiljart door 2 thuis teams van de Heygrave.

Daarnaast heb ik vele andere vrijwilligers taken gedaan of doe deze nu nog. Aantal jaren de wat oudere recreatieve zwemmers op dinsdag avond begeleid. 2 jaar lang gemengd O13 getraind en gecoacht, ben inmiddels vanaf 2011 scheidsrechter en bezoek wanneer dit weer toegestaan is in het weekend de zwembaden in zuidelijk provincies om en aantal wedstrijden te fluiten. Daarnaast regel ik de verenigingskleding voor Aquamigos.

Waarom ben ik ooit begonnen met vrijwilligers werk? Om samen met een mooie groep vrijwilligers de zwem en waterpolo sport binnen onze gemeente boven water te houden. Zodat mijn kinderen, andere kinderen en vele andere ook in de toekomst deze fantastische sport kunnen blijven beoefenen. Want zonder vrijwilligers is deze sport net als vele andere (team)sporten niet meer te beoefenen. Waterpolo is een harde maar eerlijke sport waar relatief maar heel weinig blessures optreden. Een vereniging kan alleen maar draaien door vrijwilligers. Dus lijkt het je leuk wat voor Aquamigos te gaan betekenen neem dan eens een kijkje op onze site.  www.aquamigos.nl

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen