Zwemster Laura van Engelen (AquAmigos) zwemt RQM

Foto: Angelo van Drunen/AquAmigos

Afgelopen weekend was er de Rotterdam Qualification Meet waar alle TOP zwemmers, een gooi kunnen doen naar een ticket voor het Europees Kampioenschap en Olympische spelen.

Ook de Vlijmense AquAmigos zwemster Laura van Engelen die bij het HPC (High Performance Centre) in Eindhoven zit stond hier aan de start. Laura traint dagelijks bij het HPC met de Nederlandse top. Bondscoach Marcel Wouda heeft heel erg veel vertrouwen in Laura die op haar best is bij de lange afstanden. Laura heeft een goede voorbereiding gehad op de RQM maar wist helaas niet de gehoopte resultaten te behalen, maar belangrijk is, er is een goede positieve blik vooruit.

Er zal van de week het e.e.a. geƫvalueerd worden met de coaches, en dan een goed plan maken richting de Swimcup in april die waarschijnlijk in het Pieter vd Hoogenband stadion in Eindhoven is, wat de volgende grote wedstrijd wordt.
Hier zijn dan weer tickets te verdienen voor het EK 2020 dat in mei in Budapest plaats zal vinden.
Waarschijnlijk zal Budapest in de opbouw na 2 jaar blessureleed nog net te vroeg zijn maar het is weer een mooie test in de opbouw, en wie weet !!

Laura was er wel heel erg blij mee dat ze na 2 jaar blessureleed eindelijk weer aan de start stond op een groot toernooi!
Op naar meer!

Tekst en foto Angelo van Drunen

Reacties