Oprichter van het waterpolo in de Langstraat Ad van Delft overleden

Foto: AquAmigos

Ad van Delft mede oprichter, en groot animator achter het waterpolo van DEZV, op 84 jarige leeftijd overleden. Eind jaren ’60 is zwemvereniging DEZV opgericht door een groepje zwemliefhebbers waar Ad onder andere deel van uitmaakt. Ad is vanaf dat moment gestart met de oprichting van een waterpolo afdeling. In de begin jaren werden er weinig succes behaald maar vanaf 1974 kwam er schot in het jaren hard trainen.

Als groot animator voor het waterpolo ontstond een groep heren en dames die vanaf dat moment vele succes hebben behaald. Ad was een man die geen boekje bij zich had om alles te noteren, nee hij schreef alles op de achterkant van zijn sigarendoosje.

Begin jaren ’80 speelden de dames en de heren 4 klasse hoger en was er een stabiele afdeling waar Ad de drijvende kracht was. Het jaarlijkse waterpolo toernooi, het kindje van Ad, was een van de hoogte punten voor Ad en de afdeling waterpolo. Internationaal werden ook mooie overwinningen behaald. In Unna, de partnerstad van Waalwijk, werd het eerste internationale succes behaald olv van Ad. Het kon niet uitblijven dat ook het eigen toernooi een internationaal toernooi werd. Teams uit Frankrijk, België, Duitsland, Engeland en Nederland zorgde er voor dat het internationaal toernooi een geliefd toernooi is geworden. Menig team schreef al een jaar van te voren in om zeker te zijn van deelname.

Ad heeft is eind jaren ’80 een stapje terug gaan doen maar zijn naam zal bij DEZV, later AquAmigos, bekend blijven als de grote kracht achter het waterpolo in Drunen en omstreken.

Op de foto staat Ad 2e van rechts.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

 

 

 

Reacties